Laşte cu cartofi şi boia

de articook in Paste, 14 Iun 2010 | 10482 vizualizari

 

Cele mai bune retete le-am "invatat" de la bunica, sau mai bine zis le-am mancat facute de ea si pe urma le-am invatat de la mami, pentru ca pe atunci eram mult prea mica... am sa scriu mai multe retete care imi amintesc asa de mult de ea, si de diminetile cand primul lucru pe care il faceam, era sa fugim la ea in bucatarie, si sa asteptam nerabdatoare sa termine orice era ceea ce gatea... E uimitor cum unele mirosuri sau gusturi te duc inapoi in timp... acolo unde le-ai simtit sau gustat pentru prima data.

 

INGREDIENTE

  • 1 punga de laste sau taietei lati
  • 10,12 cartofi mici si medii
  • boia
  • o ceapa alba mare
  • sare si piper
  • iaurt gras sau lapte batut
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Laşte cu cartofi şi boia:

Se curata cartofii si se taie cubulete, se pun la fiert in apa cu putina sare. Dupa ce s-au fiert, scurgeti-i de apa si lasati-i in strecura pentru a se usca.

Puneti la fiert apa pentru paste, intre timp intr-o tigaie mare puneti putin ulei de masline si ceapa taiata marunt, se lasa pana cand devine transparenta dupa care puneti 2,3 linguri de boia si amestecati, imediat dupa aceea adaugati cartofii, si cu o lingura de lemn apasati-i pentru a se sfarma, continuati sa amestecati, daca uleiul e absorbit de cartofi, mai adaugati, veti sti cand sunt gata daca unii cartofi au inceput sa se prajeasca. Condimentati cu sare si piper dupa gust, piperati foarte bine ca sa iasa buni, piperul impreuna cu gustul de boia vor defini gustul retetei. Sunt perfecti serviti cu "lapte acru" adica lapte batut sau iaurt gras.

Gasesti mai multe retete pe blogul meu personal: http://foodandproducts-ro.blogspot.com/p/x.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Laşte cu cartofi şi boia" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lamaie reteta de desert rapid, aromat si delicios

ieri la 22:16

Tarta cu cirese si ciocolata

de Rocsi 9

ieri la 19:40

Pasta e ceci - Supa italiana cu paste si naut. Reteta nr.50 din topul The Best Soups in The Wold

de Ksenya 5

ieri la 09:31

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paste cu bacon si cascaval la cuptor