Lava cake

de Rocsi in Dulciuri, 18 Aug 2015 | 4954 vizualizari

 

Un desert rapid, pe care il puteti pregati pe caldurile astea ca nu trebuie sa stati mult timp pe langa aragaz sau cand aveti musafiri ce se anunta pe ultima suta de metri ca o sa va treaca pragul casei. Eu nu prea sunt o mare fana a acestor tipuri de desert, dar imi place sa le fac poftele celor dragi!

 

INGREDIENTE

    • 100 g ciocolata amaruie
    • 150 g ciocolata cu lapte
    • 3 oua
    • 2 galbenusuri
    • 60 gr zahar pudra
    • 120 g unt
    • 80 g faina
    • 2 lingurite esenta de vanilie

Pentru sosul de mure:

  • 1 cana mure
  • 2 lingurite zahar
  • inghetata pentru servit
  • coacaze
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lava cake:

Spalam murele, le punem intr-o cratita impreuna cu zaharul. Le transferam pe foc, il fierbem pana se ingroasa putin, apoi il dam deoparte sa se raceasca. Intr-un vas rupem ciocolata bucatele, punem untul taiat cubulete. Trasferam vasul pe baie de aburi, amestecam continuu pana ciocolata de topeste. Luam vasul de pe foc, lasam sa se racoreasca putin, adaugam zaharul pudra si amestecam bine. Incorporam ouala si galbenusurile, apoi faina cernuta. La final aromatizam compozitia cu esenta de vanilie. Luam 6 forme ca de briose, de preferat din ceramica, dar eu neavand am folosit forme din aluminiu, le ungem cu unt.

Compozitia o repartizam in mod egal in forme si le asezam pe o tava. Le introducem in cuptorul incins, la 200 de grade, pentru 9-10 minute. Le scoatem cand sunt gata, le lasam 1-2 minute la racorit. Ungem cu un strat de sos de mure farfuriile in care servim, rasturnam cate un lava cake, usor, peste sos. Alaturi punem o lingura de inghetata (noi am ales de vanilie) si cateva coacaze. Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Lava cake" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de lapte