Lava cake

de Rocsi in Dulciuri, 18 Aug 2015 | 1967 vizualizari

 

Un desert rapid, pe care il puteti pregati pe caldurile astea ca nu trebuie sa stati mult timp pe langa aragaz sau cand aveti musafiri ce se anunta pe ultima suta de metri ca o sa va treaca pragul casei. Eu nu prea sunt o mare fana a acestor tipuri de desert, dar imi place sa le fac poftele celor dragi!

 

INGREDIENTE

    • 100 g ciocolata amaruie
    • 150 g ciocolata cu lapte
    • 3 oua
    • 2 galbenusuri
    • 60 gr zahar pudra
    • 120 g unt
    • 80 g faina
    • 2 lingurite esenta de vanilie

Pentru sosul de mure:

  • 1 cana mure
  • 2 lingurite zahar
  • inghetata pentru servit
  • coacaze
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lava cake:

Spalam murele, le punem intr-o cratita impreuna cu zaharul. Le transferam pe foc, il fierbem pana se ingroasa putin, apoi il dam deoparte sa se raceasca. Intr-un vas rupem ciocolata bucatele, punem untul taiat cubulete. Trasferam vasul pe baie de aburi, amestecam continuu pana ciocolata de topeste. Luam vasul de pe foc, lasam sa se racoreasca putin, adaugam zaharul pudra si amestecam bine. Incorporam ouala si galbenusurile, apoi faina cernuta. La final aromatizam compozitia cu esenta de vanilie. Luam 6 forme ca de briose, de preferat din ceramica, dar eu neavand am folosit forme din aluminiu, le ungem cu unt.


Compozitia o repartizam in mod egal in forme si le asezam pe o tava. Le introducem in cuptorul incins, la 200 de grade, pentru 9-10 minute. Le scoatem cand sunt gata, le lasam 1-2 minute la racorit. Ungem cu un strat de sos de mure farfuriile in care servim, rasturnam cate un lava cake, usor, peste sos. Alaturi punem o lingura de inghetata (noi am ales de vanilie) si cateva coacaze. Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Lava cake" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Pro 200 Wet & Dry

- 45 %
199.99 lei
109.99 lei

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (45)

Rocsi 1

20.08.2015, 20:57

Ma coplesesti Cris

Rocsi 1

20.08.2015, 20:57

Andreea

Rocsi 1

20.08.2015, 20:57

Catalina

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Risotto cu ciuperci si parmezan
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Merengue cu inghetata de ciocolata cu menta