Lava cake

de Rocsi in Dulciuri, 18 Aug 2015 | 2557 vizualizari

 

Un desert rapid, pe care il puteti pregati pe caldurile astea ca nu trebuie sa stati mult timp pe langa aragaz sau cand aveti musafiri ce se anunta pe ultima suta de metri ca o sa va treaca pragul casei. Eu nu prea sunt o mare fana a acestor tipuri de desert, dar imi place sa le fac poftele celor dragi!

 

INGREDIENTE

    • 100 g ciocolata amaruie
    • 150 g ciocolata cu lapte
    • 3 oua
    • 2 galbenusuri
    • 60 gr zahar pudra
    • 120 g unt
    • 80 g faina
    • 2 lingurite esenta de vanilie

Pentru sosul de mure:

  • 1 cana mure
  • 2 lingurite zahar
  • inghetata pentru servit
  • coacaze
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lava cake:

Spalam murele, le punem intr-o cratita impreuna cu zaharul. Le transferam pe foc, il fierbem pana se ingroasa putin, apoi il dam deoparte sa se raceasca. Intr-un vas rupem ciocolata bucatele, punem untul taiat cubulete. Trasferam vasul pe baie de aburi, amestecam continuu pana ciocolata de topeste. Luam vasul de pe foc, lasam sa se racoreasca putin, adaugam zaharul pudra si amestecam bine. Incorporam ouala si galbenusurile, apoi faina cernuta. La final aromatizam compozitia cu esenta de vanilie. Luam 6 forme ca de briose, de preferat din ceramica, dar eu neavand am folosit forme din aluminiu, le ungem cu unt.


Compozitia o repartizam in mod egal in forme si le asezam pe o tava. Le introducem in cuptorul incins, la 200 de grade, pentru 9-10 minute. Le scoatem cand sunt gata, le lasam 1-2 minute la racorit. Ungem cu un strat de sos de mure farfuriile in care servim, rasturnam cate un lava cake, usor, peste sos. Alaturi punem o lingura de inghetata (noi am ales de vanilie) si cateva coacaze. Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Lava cake" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (47)

Rocsi 1

20.08.2015, 20:57

Catalina

lucy2002 1

21.05.2019, 09:14

Bunut!

Rocsi 1

21.05.2019, 10:52

Multumesc Lucy!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4835 puncte

anuta

3074 puncte

lucy2002

3048 puncte

simona72

2347 puncte

 Adi

1900 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Briose de cacao cu jeleu de visine