Lava cake sau Vulcan de ciocolata

de AndreeaDea in Dulciuri, 6 Feb 2017 | 854 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 160 g ciocolata amăruie
  • 75 g unt
  • 2 oua întregi
  • 2 gălbenușuri
  • 30 g faina
  • 70 g zahar pudra
  • 1 esență vanilie
  • un praf de sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lava cake sau Vulcan de ciocolata:

În primul rand, vom pune un bol peste o cratiță care fierbe încet la foc mic și în bol, vom adaugă ciocolata și untul, amestecand continuu pana acestea se vor topi.


După ce ciocolata s-a topit, vom lua bolul de pe foc și continuam, punem zaharul pudra și amestecam cu un tel sau o lingura pana ce zaharul pudra se încorporează, după care, vom adaugă ouăle întregi și gălbenușurile și amestecam bine, apoi adăugăm esență de vanilie, sarea și faina și amestecam bine cât sa incorporam faina.


Urmează sa punem aluatul în forme ( eu am folosit forme de silicon, dar puteți folosi și de aluminium pe care le găsiți în orice supermarket) folosim o lingura și umplem formele pe trei sferturi și dam formele la cuptor în cuptorul preîncălzit la 200°C, pentru 10 minute.


După ce le scoatem din cuptor, le răsturnam pe o farfurie și ornam cu zahar pudra.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Lava cake sau Vulcan de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

Rocsi 1

07.02.2017, 20:40

Mmmmm!

MotanLaOale 1

08.02.2017, 08:52

kytz 1

08.02.2017, 22:51

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aripioare cu sos
  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

  • 12

    L

  • 13

    MA

  • 14

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort Racheta de tenis