Lebăr de casă

de Dana_Retetegg in Mezel de casa, 28 Dec 2010 | 17358 vizualizari

 

Anul acesta de Craciun am facut multe preparate traditionale: lebar, toba, carnati, etc.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ficat de porc
  • 1/2 kg fleica de porc
  • 2 cepe
  • 4-5 linguri de otet
  • sare
  • piper
  • foi de dafin
  • boia dulce
  • mate groase de porc
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lebăr de casă:

Matele curatate se spala bine in apa cu sare si otet, apoi se lasa putin la frigider. Ficatul se tine cateva ore in apa rece.



Carnea si ficatul se pun la fiert in apa. Se adauga ceapa si o lingurita de sare. Se indeparteaza din cand in cand spuma si se pun foile de dafin.



Dupa ce au fiert se lasa la racit si apoi se dau prin masina de tocat. Se adauga piper, boia si sare.



Matele se umplu cu ajutorul palniei de carnati montata la masina de tocat.



Se leaga la ambele capete si se tin la fiert cam 25-30 de minute. Se scot si se pun la presat.



L-am servit cu mustar, e foarte bun!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Lebăr de casă" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

kamy 1

29.12.2010, 21:29

5f

adry88 1

04.06.2011, 10:12

Dana_Retetegg 1

10.12.2011, 20:30

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

RETETA RECOMANDATA
Pateu facut in casa