Legume de vara in sos dulce acrisor

de Sylvia in Mancaruri de post, 21 Iul 2010 | 4125 vizualizari

 

Am pregatit in mare graba aceasta reteta de legume de vara care a iesit foarte buna, aromata si lejera exact pe placul meu. Pentru ca nu eram pregatita sa o postez nici nu am facut pozele pas cu pas dar rezultatul final m-a facut sa imi schimb parerea asa ca va impartasesc reteta.

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie pt 2 portii de :
  • 300 grame de fasole verde,
  • 150 grame de ciuperci aromate ( eu am pus ciuperci de padure combinate galbiori, hribi, champinioane maro),
  • 2 cartofi noi taiati rondele,
  • o lingura ulei de masline,
  • sare,
  • piper,
  • 2 linguri de sos dulce acrisor.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Legume de vara in sos dulce acrisor:

Daca nu aveti sos cumparat de la magazinul chinezesc il puteti prepara foarte simplu dintr-un suc de rosii mai consistent, amestecat in proportii de 1/2 suc rosii,1/4 miere diluata putin, 1/4 otet , iese foarte bun si il puteti conserva pana la o saptamana in frigider.


Preparare : punem fasolea verde si ciupercile taiate bucati mai mari intr-un wok cu o lingura de ulei incins. Le lasam putin la caramelizat si apoi condimentam cu sare si piper si adaugam o cescuta de apa fierbinte. Dupa ce au fiert la foc foarte mic timp de 10-15 minute ( mai lasa apa si ciupercile si nu o sa scada apa foarte repede) adaugam apoi rondelele de cartofi si mai lasam 5 minute sa se patrunda si cartofii. La sfarsit adaugam 2 linguri de sos dulce acrisor si mai dregem cu condimente daca este cazul. Mai lasam la foc mic un minut si amestecam cu grija cu o spatula mare sa nu zdrobim cartofii. Se pot servi atat simple cat si cu garnitura de orez, eu le-am servit simple decorate cu cimbru verde.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Legume de vara in sos dulce acrisor" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Julie 1

22.07.2010, 14:15

Simplu si bun!

Sylvia 1

22.07.2010, 16:26

Julie , multumesc

vero_closca 1

27.07.2010, 15:32

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Sarmale de post