Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Am pregatit in mare graba aceasta reteta de legume de vara care a iesit foarte buna, aromata si lejera exact pe placul meu. Pentru ca nu eram pregatita sa o postez nici nu am facut pozele pas cu pas dar rezultatul final m-a facut sa imi schimb parerea asa ca va impartasesc reteta.
Daca nu aveti sos cumparat de la magazinul chinezesc il puteti prepara foarte simplu dintr-un suc de rosii mai consistent, amestecat in proportii de 1/2 suc rosii,1/4 miere diluata putin, 1/4 otet , iese foarte bun si il puteti conserva pana la o saptamana in frigider.
Preparare : punem fasolea verde si ciupercile taiate bucati mai mari intr-un wok cu o lingura de ulei incins. Le lasam putin la caramelizat si apoi condimentam cu sare si piper si adaugam o cescuta de apa fierbinte. Dupa ce au fiert la foc foarte mic timp de 10-15 minute ( mai lasa apa si ciupercile si nu o sa scada apa foarte repede) adaugam apoi rondelele de cartofi si mai lasam 5 minute sa se patrunda si cartofii. La sfarsit adaugam 2 linguri de sos dulce acrisor si mai dregem cu condimente daca este cazul. Mai lasam la foc mic un minut si amestecam cu grija cu o spatula mare sa nu zdrobim cartofii. Se pot servi atat simple cat si cu garnitura de orez, eu le-am servit simple decorate cu cimbru verde.
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult