Legume în folie la cuptor

de Panacris in Mancaruri de legume, 28 Oct 2013 | 8716 vizualizari

 

Deși sunt Bucătăraș TopChef, :D, mereu mai am de învățat! ;) Ieri am fost la grătăreală cu prietenii, fiecare a adus câte ceva, dar aceste legume le-am preparat ad-hoc le ideea cumetrilor ;) Se pot folosi orice fel de combinații de legume;)

 

INGREDIENTE

  • cartofi roșii 4 bucăți,
  • codițe de ciuperci cca. 300 g,
  • varză de Bruxelles cca. 300 g,
  • brocoli cca. 300 g,
  • ardei kapia 2 bucăți,
  • morcovi 3-4 bucăți,
  • gutui 3 bucăți medii,
  • sare iodată,
  • cimbru uscat,
  • ulei de măsline,
  • folie de aluminiu.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Legume în folie la cuptor:

Legumele se curăță, se spală și se taie cubulețe, morcovii rondele, ardeii fâșii. Verzele de Bruxelles, se curăță de primele frunze, brocolii se rupe în buchețele mic, apoi se amestecă toate legumele. Se pregătesc 10 dreptunghiuri din folie de alumini, cca. 30/40 cm. Se ung dreptunghiurile cu ulei de măsline, apoi se așează grămăjoare din amestecul de legume, se presară sare și cimbru, apoi se împachetează, astfel încât legumele să se înăbușe și să nu se piardă lichidul. Pachețele obșinute se pun la copt în cuptorul preîncălzit cca. 40 de minute la foc mediu.

Vă asigur că sunt excelente;) Se pot coace și în jar-ul de la grătar.

Spor și poftă bună! 

TIPS-URI

1

Cantitățile sunt orientative ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Legume în folie la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Legume la cuptor cu sos de iaurt