Legume la cuptor

de Andreea Caroline in Aperitive / Garnituri, 5 Oct 2015 | 3520 vizualizari

 

O garnitura simpla si gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 1 vanata
  • 1 dovlecel rotund
  • 3 cartofi
  • 50 gr parmezan
  • sare
  • ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Legume la cuptor:

Cartofii ii curatam de coaja, ii spalam si ii punem la fiert in apa rece cu sare . Cand au fiert, ii scurgem bine de apa, ii lasam sa se raceasca putin, apoi ii feliem felii potrivite ca grosime . 

Dovlecelul il spalam, indepartam extremitatile si feliem felii subtiri . 

Vanata o spalam, indepartam extremitatile, o presaram cu sare si o lasam la scurs. 

Punem o tigaie cu ulei la incins. Cand uleiul s-a incins prajim feliile de vanata, rumenindu-le frumos pe ambele parti. Le scoatem pe un servet de hartie pentru a elimina uleiul in exces . 

Apoi prajim dovlecelul, la fel rumenindu-l pe ambele parti . Scoatem apoi rondelele pe un servet de hartie . 

La urma, prajim feliile de cartof, rumenindu-le pe ambele parti si la fel le scoatem pe un servet de hartie . 

Tapetam o tava cu hartie de copt si asezam legumele punand un rand cartofi, un rand dovlecel,un rand vanata repetand apoi legumele. 

Presaram parmezan din abundenta si dam tava la cuptorul incins in prealabil la 200 grade .

Se servesc legumele calde .

Pofta buna ! 

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Legume la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Legume la cuptor-0
Legume la cuptor-1
Legume la cuptor-2
Legume la cuptor-3
Legume la cuptor-4
Legume la cuptor-5
Legume la cuptor-6
Legume la cuptor-7

COMENTARII (26)

mirela0911

mirela0911 1

06.10.2015, 10:43

Ce bune sunt!

Gherca Daniela

Gherca Daniela 1

06.10.2015, 12:15

Rocsi

Rocsi 1

06.10.2015, 20:39

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!