Legume umplute

de ianculubita in Mancaruri cu carne, 2 Iul 2013 | 1887 vizualizari

 

Pentru azi,va invit la o portie de legume umplute;eu asa procedez vara

 

INGREDIENTE

  • 1kg de carne tocata
  • 1ceapa mare uscata
  • 4ardei grasi,4dovlecei
  • 1kg de rosii,frunze de vita
  • 2leg marar
  • 2leg patrunjel
  • 1leg leustean
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 100g orez
  • 50ml ulei
  • 1cana suc de rosii
  • 2-3linguri bulion
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Legume umplute:

Intr-un castron amestecam bine carnea tocata cu ceapa tocata marunt,mararul si patrunjel de asemenea,sare,piper,putin cimbru uscat,orezul spalat,2linguri de bulion si 1lingurita zahar;


dupa ce omogenizam compozitia lasam sa se odihneasca;


in acest timp de la ardeiii spalati eliminam cotoarele, la dovleceiii de asemenea spalati taiem un capac si scobim cu grija mijlocul,la fel procedam si cu 2-3rosii mai tari iar frunza de vita o oparim;


intr-un vas punem cateva fire de leustean,acoperim cu rosii taiate marunt apoi legumele umplute cu carne,acoperim cu rondele de rosie,printre legume punem sarmalute,rasturnam uleiul,sucul de rosii,daca e nevoie si 1cana cu apa sau bors,rosiile care au ramas taiate marunt impreuna cu miezul scos,acoperim cu frunze de vita,deasupra punem o farfurie si dam vasul la cuptor la foc mic pentru 1h,timp in care mai scoatem vasul,verificam gustul si daca mai trebuie sos.


Servim legumele cu smantana si cum altfel decat cu mamaliguta(optional)

 

TIPS-URI

1

pentru sarmalute sau legume umplute reusite,nu puneti orez mult,umplutura va fi tare

2

de asemenea la sarmalute nu e nevoie de oua

Daca ti-a placut reteta noastra "Legume umplute" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

ianculubita 1

02.07.2013, 13:50

Pentru fiecare dupa placeri

babi5 1

21.08.2013, 21:05

ianculubita 1

22.08.2013, 11:57

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti