Lemon Curd

de madi_marin in Dulciuri, 12 Ian 2012 | 6364 vizualizari

 

Am vrut de mai demult sa încerc reţeta asta. Poate pentru ca mi-era poftă de un desert acrişor cu lămâie sau poate doar din pură curiozitate. Cert este ca mi-a plăcut foarte mult rezultatul si am câteva idei de deserturi la care l-aş putea folosi....pentru ca runda asta am papat-o pur şi simplu....

 

INGREDIENTE

  • 3 ouă
  • 125 gr zahăr
  • coaja rasă şi zeama de la 2 lămâi potrivite
  • 100 g unt
  • 1/2 baton de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lemon Curd:

Ouăle le batem bine, apoi adăugăm zahărul, coaja şi zeama celor două lămâi şi seminţele din batonul de vanilie.

Punem totul la bain-marie şi amestecăm continuu până ce se îngroaşă, apoi dăm deoparte de pe baia de abur şi adăugăm untul. Se amestecă până s-a dizolvat complet.Se dă la răcit.

Se poate servi si ca atare sau folosit la alte dulciuri ca sos, amestecat cu frişcă bătută ca şi crema etc.

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Lemon Curd" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

madi_marin 1

13.01.2012, 10:24

jolygina....multumesc...

madi_marin 1

13.01.2012, 10:24

alinutzika....e foarte buna si usor de facut....

madi_marin 1

13.01.2012, 10:25

sufletista...multumesc...

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza,lemon curd si bezea