Lemon polenta cake

de LUK in Prajituri, 25 Mar 2011 | 3856 vizualizari

 

by Nigella Lawson

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 200gr zahar
  • 125 gr zahar pudra
  • 200 gr alune(eu am folosit nuca macinata)
  • 100gr faina de porumb
  • 200gr unt
  • o jumatate de lingurita de praf de copt
  • 2 lamai(sucul si coaja rasa)
  • putin unt pentru uns tava
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lemon polenta cake:

Mixam untul cu zaharul(200gr) pana se omogenizeaza bine. Amestecam nuca impreuna cu coaja de lamaie si praful de copt. Punem putin cate putin din nuca in unt, amestecam si punem rand pe rand, alternativ cu nuca si ouale intregi. Amestecam bine(va rezulta o compozitie destul de solida). Ungem o tava de tort cu pereti detasabili cu unt(recomand sa puneti si hartie de copt pt ca mie mi s-a rupt cand am vrut sa o mut pe alt platou..adica sa o rastorn) .Intindem uniform compozitia in tava si coacem la cuptorul preincalzit la 150 de grade cca 45 de minute(cand e gata se va desprinde de pe margini..puteti incerca si cu o scobitoare,daca intepati blatul si iese curat inseamna ca e copt)...Cand e copt scoatem,detasam peretii si lasam sa se raceasca.


Dupa ce s-a racit, preparam siropul. Punem sucul de lamaie pe foc mic impreuna cu zaharul, cand s-a topit zaharul luam de pe foc.


Intepam din loc in loc blatul cu o scobitoare si turnam siropul caldut peste blat, pe toata suprafata. Lasam sa se raceasca complet si servim.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Lemon polenta cake" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

LUK 1

29.03.2011, 23:26

KAmy,Vladimir,Mamaie,Anamaria multumesc

adry88 1

05.05.2011, 19:36

LUK 1

07.05.2011, 17:18

Eduard

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa de conopida
  • 10

    J

  • 11

    V

  • 12

    S

  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

RETETA RECOMANDATA
Chec cu ciocolata si visine