Levesa [ supa ] de gaina cu razalai

de mihaelar63 in Supe, 24 Ian 2010 | 17378 vizualizari

 

aceasta supa este traditionala in ardeal

 

INGREDIENTE

  • spatele , gatul , cosul de la gaina de casa 
  • 4 morcovi
  • 1 patrunjel
  • 1 telina mica
  • 2 cartofi
  • 1 ardei mic
  • 1 ceapa rosie mica
  • 1 foaie dafin
  • 10 boabe piper
  • 4 catei usturoi
  • sare
  • patrunjel verde
  • pt razalai :
  • 2 oua
  • sare
  • faina cat cuprinde
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Levesa [ supa ] de gaina cu razalai:

  1. carnea se spala , legumele , se curata si se spala .
  2. se pun impreuna cu sare dupa gust , piper , foi dafin intr-o oala cu apa .
  3. eu am preparat in oala sub presiune , timp de o ora .
  4. pt razalai se procedeaza astfel : se bat 2 oua cu putina sare si se framanta cu faina cat cuprinde , rezulta un aluat elastic , acesta trebuie sa fie putin mai tare ca sa poata fi dat prin razatoarea mare . razuind aluatul rezulta razalaii care trebuie lasati la uscat intinsi pe o coala de hartie sau o panza curata . ca sa grabesc procesul eu i-am dat la cuptorul incalzit avand grija sa nu se arda .
  5. razalaii se fierb in apa cu sare , se strecoara si se adauga zeama fierbinte cu morcovi si patrunjel verde .
  6. in partile Salajului , carnea din supa se prajeste in ulei fiebinte pana devine crocante , se adauga si legumele din supa , se prajesc , amestecand sa nu se arda si se servesc calde cu patrunjel verde .

TIPS-URI

1

daca gaina e de casa am pus mai putina carne , fiind foarte grasa .

2

prin prepararea in oala sub presiune , supa ramane limpede

Daca ti-a placut reteta noastra "Levesa [ supa ] de gaina cu razalai" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

ala_oancea 1

26.01.2010, 20:22

Ce bine arata ! Mai am si eu ceva inaripate de casa in congelator ... si razalai de astia tot ma pregateam sa fac. Super idee mi-ai dat

pansy1 1

27.02.2011, 23:14

votat!

cocolina 1

22.04.2012, 01:24

Daca e din ardeal supa atunci e super buna

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Supa de pui cu galuste de gris