Levesa [ supa ] de gaina cu razalai

de mihaelar63 in Supe, 24 Ian 2010 | 8611 vizualizari

 

aceasta supa este traditionala in ardeal

 

INGREDIENTE

  • spatele , gatul , cosul de la gaina de casa 
  • 4 morcovi
  • 1 patrunjel
  • 1 telina mica
  • 2 cartofi
  • 1 ardei mic
  • 1 ceapa rosie mica
  • 1 foaie dafin
  • 10 boabe piper
  • 4 catei usturoi
  • sare
  • patrunjel verde
  • pt razalai :
  • 2 oua
  • sare
  • faina cat cuprinde
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Levesa [ supa ] de gaina cu razalai:


  1. carnea se spala , legumele , se curata si se spala .

  2. se pun impreuna cu sare dupa gust , piper , foi dafin intr-o oala cu apa .

  3. eu am preparat in oala sub presiune , timp de o ora .

  4. pt razalai se procedeaza astfel : se bat 2 oua cu putina sare si se framanta cu faina cat cuprinde , rezulta un aluat elastic , acesta trebuie sa fie putin mai tare ca sa poata fi dat prin razatoarea mare . razuind aluatul rezulta razalaii care trebuie lasati la uscat intinsi pe o coala de hartie sau o panza curata . ca sa grabesc procesul eu i-am dat la cuptorul incalzit avand grija sa nu se arda .

  5. razalaii se fierb in apa cu sare , se strecoara si se adauga zeama fierbinte cu morcovi si patrunjel verde .

  6. in partile Salajului , carnea din supa se prajeste in ulei fiebinte pana devine crocante , se adauga si legumele din supa , se prajesc , amestecand sa nu se arda si se servesc calde cu patrunjel verde .

 

TIPS-URI

1

daca gaina e de casa am pus mai putina carne , fiind foarte grasa .

2

prin prepararea in oala sub presiune , supa ramane limpede

Daca ti-a placut reteta noastra "Levesa [ supa ] de gaina cu razalai" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

ala_oancea 1

26.01.2010, 20:22

Ce bine arata ! Mai am si eu ceva inaripate de casa in congelator ... si razalai de astia tot ma pregateam sa fac. Super idee mi-ai dat

pansy1 1

27.02.2011, 23:14

votat!

cocolina 1

22.04.2012, 01:24

Daca e din ardeal supa atunci e super buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu visine si urda
  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

RETETA RECOMANDATA
Supă de pui cu cuş-cuş