Levesa [ supa ] de gaina cu razalai

de mihaelar63 in Supe, 24 Ian 2010 | 8233 vizualizari

 

aceasta supa este traditionala in ardeal

 

INGREDIENTE

  • spatele , gatul , cosul de la gaina de casa 
  • 4 morcovi
  • 1 patrunjel
  • 1 telina mica
  • 2 cartofi
  • 1 ardei mic
  • 1 ceapa rosie mica
  • 1 foaie dafin
  • 10 boabe piper
  • 4 catei usturoi
  • sare
  • patrunjel verde
  • pt razalai :
  • 2 oua
  • sare
  • faina cat cuprinde
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Levesa [ supa ] de gaina cu razalai:

  1. carnea se spala , legumele , se curata si se spala .
  2. se pun impreuna cu sare dupa gust , piper , foi dafin intr-o oala cu apa .
  3. eu am preparat in oala sub presiune , timp de o ora .
  4. pt razalai se procedeaza astfel : se bat 2 oua cu putina sare si se framanta cu faina cat cuprinde , rezulta un aluat elastic , acesta trebuie sa fie putin mai tare ca sa poata fi dat prin razatoarea mare . razuind aluatul rezulta razalaii care trebuie lasati la uscat intinsi pe o coala de hartie sau o panza curata . ca sa grabesc procesul eu i-am dat la cuptorul incalzit avand grija sa nu se arda .
  5. razalaii se fierb in apa cu sare , se strecoara si se adauga zeama fierbinte cu morcovi si patrunjel verde .
  6. in partile Salajului , carnea din supa se prajeste in ulei fiebinte pana devine crocante , se adauga si legumele din supa , se prajesc , amestecand sa nu se arda si se servesc calde cu patrunjel verde .
 

TIPS-URI

1

daca gaina e de casa am pus mai putina carne , fiind foarte grasa .

2

prin prepararea in oala sub presiune , supa ramane limpede

Daca ti-a placut reteta noastra "Levesa [ supa ] de gaina cu razalai" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

ala_oancea 1

26.01.2010, 20:22

Ce bine arata ! Mai am si eu ceva inaripate de casa in congelator ... si razalai de astia tot ma pregateam sa fac. Super idee mi-ai dat

pansy1 1

27.02.2011, 23:14

votat!

cocolina 1

22.04.2012, 01:24

Daca e din ardeal supa atunci e super buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

7630 puncte

Rocsi

7550 puncte

anca_rm

7200 puncte

oanapl

6290 puncte

Valclaudia

6150 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!