Supă de pui şi găluşte

de anomisana in Supe, 10 Sep 2011 | 6705 vizualizari

 

Dintre supe, preferata mea este cea cu găluşte, dar din nefericire nu prea îmi ies găluştele. Acum m-am hotărât să mai fac o încercare şi ăsta e rezultatul. Nici de data asta nu au ieşit grozave, dar măcar nu au mai ieşit ţepene.

 

INGREDIENTE

  • pulpiţe de pui
  • 1 ardei roşu
  • 1 ceapă
  • 1-2 morcovi
  • 1 pătrunjel rădăcină
  • 1 rădăcină mică de ţelină
  • 2 ouă
  • 8 linguri de gris
  • ulei
  • apă minerală
  • pătrunjel verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supă de pui şi găluşte:

Am spălat carnea, am curătat sşi spălat legumele, apoi le-am pus la fiert în apă cu puţină sare, la foc mic. Intre timp am făcut aluatul pentru găluşte. Am bătut ouăle cu puţină sare, apoi am adăugat grisul în ploaie amestecând continuu. Am adăugat şi puţină apă minerală iar la sfârşit o lingură de ulei. A rezultat o compoziţie de consistenţa unei smântâni mai groasă. Am pus aluatul în frigider să se odihnească şi să se umfle grisul. După ce legumele şi carnea au fiert cam jumătate, le-am scos pe o farfurie să se răcorească iar zeama am strecurat-o. Am tăiat legumele rondele, în afară de ceapă pe care am aruncat-o şi le-am adăugat în supă, apoi am adăugat şi carnea. Am făcut găluştele luând compoziţie cu lingura înmuiată în apă de fiecare dată şi scufundându-le în supă. La final am adăugat o cană cu apă rece şi am lăsat la fiert cu capacul acoperit până s-au fiert găluştele . La sfârşit am adăugat pătrunjel tocat mărunt. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supă de pui şi găluşte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

gina37 1

15.09.2011, 12:31

pui un varf de cutit de bicarbonat in galuste si ies moi

anomisana 1

16.09.2011, 23:35

Sarutmana, o sa incerc data viitoare.

emiliaa74 1

23.09.2011, 18:07

buna
galustele nu trebuie facute cu mult inaite. ca se intaresc, se fac cind supa e gata, Incearca si vei vedea . Daca pui bicarbonat se inegresc in mijloc

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Supa de pastai