Supă de pui şi găluşte

de anomisana in Supe, 10 Sep 2011 | 3511 vizualizari

 

Dintre supe, preferata mea este cea cu găluşte, dar din nefericire nu prea îmi ies găluştele. Acum m-am hotărât să mai fac o încercare şi ăsta e rezultatul. Nici de data asta nu au ieşit grozave, dar măcar nu au mai ieşit ţepene.

 

INGREDIENTE

  • pulpiţe de pui
  • 1 ardei roşu
  • 1 ceapă
  • 1-2 morcovi
  • 1 pătrunjel rădăcină
  • 1 rădăcină mică de ţelină
  • 2 ouă
  • 8 linguri de gris
  • ulei
  • apă minerală
  • pătrunjel verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supă de pui şi găluşte:

Am spălat carnea, am curătat sşi spălat legumele, apoi le-am pus la fiert în apă cu puţină sare, la foc mic. Intre timp am făcut aluatul pentru găluşte. Am bătut ouăle cu puţină sare, apoi am adăugat grisul în ploaie amestecând continuu. Am adăugat şi puţină apă minerală iar la sfârşit o lingură de ulei. A rezultat o compoziţie de consistenţa unei smântâni mai groasă. Am pus aluatul în frigider să se odihnească şi să se umfle grisul. După ce legumele şi carnea au fiert cam jumătate, le-am scos pe o farfurie să se răcorească iar zeama am strecurat-o. Am tăiat legumele rondele, în afară de ceapă pe care am aruncat-o şi le-am adăugat în supă, apoi am adăugat şi carnea. Am făcut găluştele luând compoziţie cu lingura înmuiată în apă de fiecare dată şi scufundându-le în supă. La final am adăugat o cană cu apă rece şi am lăsat la fiert cu capacul acoperit până s-au fiert găluştele . La sfârşit am adăugat pătrunjel tocat mărunt.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Supă de pui şi găluşte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

gina37 1

15.09.2011, 12:31

pui un varf de cutit de bicarbonat in galuste si ies moi

anomisana 1

16.09.2011, 23:35

Sarutmana, o sa incerc data viitoare.

emiliaa74 1

23.09.2011, 18:07

buna
galustele nu trebuie facute cu mult inaite. ca se intaresc, se fac cind supa e gata, Incearca si vei vedea . Daca pui bicarbonat se inegresc in mijloc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Supa crema de brocoli (cu mustar)