Lichior de oua

de Doralinda in Dulciuri, 14 Oct 2012 | 2989 vizualizari

 

Nu am stiut de acest lichior, pana m-am pregatit sa fac niste biscoturi unde se cerea acest lichior! Am dat fuga la supermarket si nu aveau, dar ca om bun, vanzatoarea impreuna cu o alta clienta mi-au dat sfaturi cum sa il fac singura, asa ca m-am pus pe treaba si am facuta reteta amestecand ideele de la ambele doamne, si a iesit ceva bun, zic eu!

 

INGREDIENTE

  • 6 galbenusuri
  • 250 grame zahar
  • 10 grame zahar vanilat
  • 170 ml frisca lichida
  • 250 ml vodka sau gin de 38%
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lichior de oua:

Amestecam galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat, batem bine, apoi se adauga restul de ingrediente si batem la viteza mica in jur de 10 min.


ce ne ramane, il punem intr-o sticla bine inchisa si pastram la frigider.


E o reteta originara germana, in care e recunoscut tortul Eierlikörtorte.

 

TIPS-URI

1

prima oara, am pus toate ingredientele si am amestecat, dar nu mi-a placut cum a iesit, de aceea mai bine sa batem galbenusurile intai cu zaharul si apoi sa adaugam tot ce e lichid!

Daca ti-a placut reteta noastra "Lichior de oua" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

RuxyRux 1

10.12.2012, 19:02

Foarte bun dar nu pap galbenusuri crude. Nu pot!

Doralinda 1

10.12.2012, 21:19

Ruxy, am facut ptr prima oara lichiorul acesta dar NU ptr a-l bea, ci doar sa il folosesc la unele prajituri! Am niste fursecuri colorate care se cerea acest lichior. Nici eu nu beau ou crud!
Multumesc mult!

Doralinda 1

10.12.2012, 21:20

Miuts, elucubratiiculinare, simona, motanel, rocsi, mamaiaelena, eduard, daniela

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu crema de lichior de oua