Lichior de oua

de Doralinda in Dulciuri, 14 Oct 2012 | 2860 vizualizari

 

Nu am stiut de acest lichior, pana m-am pregatit sa fac niste biscoturi unde se cerea acest lichior! Am dat fuga la supermarket si nu aveau, dar ca om bun, vanzatoarea impreuna cu o alta clienta mi-au dat sfaturi cum sa il fac singura, asa ca m-am pus pe treaba si am facuta reteta amestecand ideele de la ambele doamne, si a iesit ceva bun, zic eu!

 

INGREDIENTE

  • 6 galbenusuri
  • 250 grame zahar
  • 10 grame zahar vanilat
  • 170 ml frisca lichida
  • 250 ml vodka sau gin de 38%
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lichior de oua:

Amestecam galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat, batem bine, apoi se adauga restul de ingrediente si batem la viteza mica in jur de 10 min.


ce ne ramane, il punem intr-o sticla bine inchisa si pastram la frigider.


E o reteta originara germana, in care e recunoscut tortul Eierlikörtorte.

 

TIPS-URI

1

prima oara, am pus toate ingredientele si am amestecat, dar nu mi-a placut cum a iesit, de aceea mai bine sa batem galbenusurile intai cu zaharul si apoi sa adaugam tot ce e lichid!

Daca ti-a placut reteta noastra "Lichior de oua" nu uita sa-i faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

RuxyRux 1

10.12.2012, 19:02

Foarte bun dar nu pap galbenusuri crude. Nu pot!

Doralinda 1

10.12.2012, 21:19

Ruxy, am facut ptr prima oara lichiorul acesta dar NU ptr a-l bea, ci doar sa il folosesc la unele prajituri! Am niste fursecuri colorate care se cerea acest lichior. Nici eu nu beau ou crud!
Multumesc mult!

Doralinda 1

10.12.2012, 21:20

Miuts, elucubratiiculinare, simona, motanel, rocsi, mamaiaelena, eduard, daniela

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu crema de lichior de oua