Tarta cu crema si amaretti

de Geanina87 in Dulciuri, 13 Apr 2013 | 2549 vizualizari

 

Sursa e un site italian Chechef.it . Mie mi-a iesit o tarta destul de mare si mi-a mai ramas aluat,asa ca am facut una mai mica umpluta cu crema si mere.

 

INGREDIENTE

Aluat :

  • 400 g faina
  • 3 oua
  • 150 g unt topit
  • 150 g zahar
  • coaja de lamaie
  • un praf de sare
  • 8 g praf de copt

Umplutura:

  • 200 g amaretti (pricomigdale)
  • 1 pahar de lapte
  • 3 oua
  • esenta de vanilie
  • 100 g zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu crema si amaretti:

Intr-un bol mai mare framantam un aluat cu toate ingredientele de mai sus,apoi il punem in folie de plastic si il dam la rece pentru o jumatate de ora.Dupa ce sta la rece,scoatem aluatul si intindem o foaie pe care o punem in tava unsa cu unt si tapetata cu faina.Asezam amaretti(pricomigdalele) inauntru si turnam peste ele crema pe care am facut-o mixand 3 oua cu zaharul,laptele si esenta.


Dam la cuptor la 170° pentru 50 minute.Se taie dupa ce se raceste complet.

 

TIPS-URI

1

Tarta se poate umple si cu gem (fara crema).

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu crema si amaretti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

Geanina87 1

16.04.2013, 15:59

Va multumesc!

Krystyan Trendy 1

17.05.2014, 12:15

arata bine tarta!

Geanina87 1

17.05.2014, 17:07

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza lacto-vegetariana

la 06:16

Varza rosie calita cu otet balsamic

de Anett 4

ieri la 20:45

Conopidă gratinată

de RODIMUR 4

ieri la 19:21

Dovleac copt cu scortisoara si miere

de Adi 4

ieri la 18:31

RETETA RECOMANDATA
Tarta delfin cu capsuni si banane