Lichior de oua(Eggnog)

de mimmi in Bauturi, 17 Dec 2011 | 3453 vizualizari

 

Lichiorul de oua este o bautura populara in Statele Unite si Canda,care este asociata de obicei cu sarbatorile de iarna,Ziua Recunostintei,Craciunul si Anul Nou.
Este o bautura dulce pe baza de oua,lapte si/sau frisca lichida,zahar si bautura alcoolica cum ar fii,brandy,whisky,rom.
Se poate prepara la rece sau pe foc,eu am ales sa o prepar la rece si am facut si unele modificari la ingrediente.

 

INGREDIENTE

  • 4 galbenusuri proaspete,
  • 100-150 ml vodka,
  • 3-4 linguri lapte condensat,
  • 80-100 g zahar pudra,
  • cca 350-400 ml lapte Uht,
  • esenta vanilie/sau rom,
  • scortisoara,
  • anason,
  • cuisoare (eu am pus scortisoara)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lichior de oua(Eggnog):

Mixam galbenusurile cu zaharul pudra si laptele condensat.



Adaugam esenta de vanilie,vodka,mixam in continuare.



Acum adaugam laptele(eu am pus cat sa il subtieze si sa nu fie o bautura foarte tare.)



Ultima data adaugam scortisoara dupa gust,amestecam,turnam in sticle si pastram la frigider,pana de Craciun.



Se poate consuma pe loc sau il puteti face cu 2-3 saptamani inainte de Craciun si sa agitati sticla din cand in cand.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Lichior de oua(Eggnog)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

gaby_gabytza 1

18.12.2011, 13:09

pakt k nu pot sa pun sa vezi cum salivezzzzzz

MotanLaOale 1

18.12.2011, 23:27

mimmi 1

19.12.2011, 18:46

Daca il lasam la macerat iese mai bun,dar eu am baut un paharel atunci cand l-am facut .
Alcool se poate pune cat doriti,eu nu l-am facut asa tare .

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

RETETA RECOMANDATA
Lichior de oua