Lichior de oua(Eggnog)

de mimmi in Bauturi, 17 Dec 2011 | 3642 vizualizari

 

Lichiorul de oua este o bautura populara in Statele Unite si Canda,care este asociata de obicei cu sarbatorile de iarna,Ziua Recunostintei,Craciunul si Anul Nou.
Este o bautura dulce pe baza de oua,lapte si/sau frisca lichida,zahar si bautura alcoolica cum ar fii,brandy,whisky,rom.
Se poate prepara la rece sau pe foc,eu am ales sa o prepar la rece si am facut si unele modificari la ingrediente.

 

INGREDIENTE

  • 4 galbenusuri proaspete,
  • 100-150 ml vodka,
  • 3-4 linguri lapte condensat,
  • 80-100 g zahar pudra,
  • cca 350-400 ml lapte Uht,
  • esenta vanilie/sau rom,
  • scortisoara,
  • anason,
  • cuisoare (eu am pus scortisoara)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lichior de oua(Eggnog):

Mixam galbenusurile cu zaharul pudra si laptele condensat.



Adaugam esenta de vanilie,vodka,mixam in continuare.



Acum adaugam laptele(eu am pus cat sa il subtieze si sa nu fie o bautura foarte tare.)



Ultima data adaugam scortisoara dupa gust,amestecam,turnam in sticle si pastram la frigider,pana de Craciun.



Se poate consuma pe loc sau il puteti face cu 2-3 saptamani inainte de Craciun si sa agitati sticla din cand in cand.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Lichior de oua(Eggnog)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

gaby_gabytza 1

18.12.2011, 13:09

pakt k nu pot sa pun sa vezi cum salivezzzzzz

MotanLaOale 1

18.12.2011, 23:27

mimmi 1

19.12.2011, 18:46

Daca il lasam la macerat iese mai bun,dar eu am baut un paharel atunci cand l-am facut .
Alcool se poate pune cat doriti,eu nu l-am facut asa tare .

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ostropel de peste
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

RETETA RECOMANDATA
Lichior de oua