Lichiu cu gris si capsuni

de Valclaudia in Dulciuri, 31 Mai 2014 | 2627 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 350 gr faina alba proaspat cernuta
  • 25 gr. drojdie proaspata
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingurita praf din coaja de portocala confiata
  • 1 linguri de zahar
  • 50ml ulei
  • 1 praf de sare
  • 250 ml lapte caldut

Umplutura:

  • 500 ml lapte
  • 500 ml apa
  • 1 cana de gris
  • 4 linguri de zahar
  • un praf de sare
  • 6 albusuri
  • 250 gr. capsuni proaspeti

Topping:

  • 4 galbenusuri
  • 100 gr. unt (la temperatura camerei)
  • 250 gr. smantana
  • 2 linguri de zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat

in plus: putin zahar pudra pentru decorat bucatile de lichiu inainte de servire 

Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lichiu cu gris si capsuni:

Amestecam drojdia cu cele doua galbenusuri, sarea, zaharul si coaja de portocala confiata.

Adaugam laptele caldut, faina si din cand in cand ulei.

Framantam un aluat elastic pe care-l lasam la dospit 1 ora.

Intre timp punem grisul la fiert in apa+lapte+zahar, vom obtine o crema groasa. O lasam la racorit.

Batem spuma albusurile cu zaharul,apoi adaugam capsunile spalate si zdrobite cu furculita.

Incorporam spuma de capsuni in grisul fiert (inca caldut).

Intindem aluatul in tava unsa cu ulei, il intepam cu furculita din loc in loc.

Intindem crema de gris cu capsuni pe toata suprafata aluatului in strat uniform.

Toppingul il preparam astfel: mixam galbenusurile cu zaharul si vanilia pana isi dubleaza volumul. Adaugam apoi untul la temperatura camerei iar la final smantana.

Turnam toppingul peste crema de capsuni, nivelam si dam tava la copt in cuptorul preincalzit pentru 35-40minute.

Scoatem lichiul din cuptor, il lasam la racit in tava si dupa doua ore il putem portiona dupa preferinta.

Daca va place mai dulce il puteti pudra inainte de servire cu zahar.

Pofta buna

 

 

RETETA IN IMAGINI

Lichiu cu gris si capsuni-0
Lichiu cu gris si capsuni-1
Lichiu cu gris si capsuni-2
Lichiu cu gris si capsuni-3
Lichiu cu gris si capsuni-4
Lichiu cu gris si capsuni-5
Lichiu cu gris si capsuni-6
Lichiu cu gris si capsuni-7
Lichiu cu gris si capsuni-8
Lichiu cu gris si capsuni-9
Lichiu cu gris si capsuni-10
Lichiu cu gris si capsuni-11
Lichiu cu gris si capsuni-12
Lichiu cu gris si capsuni-13
Lichiu cu gris si capsuni-14

COMENTARII (20)

mamaieelena

mamaieelena 1

01.06.2014, 15:52

elucubratiiculinare

elucubratiiculinare 1

01.06.2014, 16:54

super

babi5

babi5 1

27.10.2014, 16:21

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!