Lichiu cu gris si capsuni

de Valclaudia in Dulciuri, 31 Mai 2014 | 3181 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 350 gr faina alba proaspat cernuta
  • 25 gr. drojdie proaspata
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingurita praf din coaja de portocala confiata
  • 1 linguri de zahar
  • 50ml ulei
  • 1 praf de sare
  • 250 ml lapte caldut

Umplutura:

  • 500 ml lapte
  • 500 ml apa
  • 1 cana de gris
  • 4 linguri de zahar
  • un praf de sare
  • 6 albusuri
  • 250 gr. capsuni proaspeti

Topping:

  • 4 galbenusuri
  • 100 gr. unt (la temperatura camerei)
  • 250 gr. smantana
  • 2 linguri de zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat

in plus: putin zahar pudra pentru decorat bucatile de lichiu inainte de servire 

Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lichiu cu gris si capsuni:

Amestecam drojdia cu cele doua galbenusuri, sarea, zaharul si coaja de portocala confiata.


Adaugam laptele caldut, faina si din cand in cand ulei.


Framantam un aluat elastic pe care-l lasam la dospit 1 ora.


Intre timp punem grisul la fiert in apa+lapte+zahar, vom obtine o crema groasa. O lasam la racorit.


Batem spuma albusurile cu zaharul,apoi adaugam capsunile spalate si zdrobite cu furculita.


Incorporam spuma de capsuni in grisul fiert (inca caldut).


Intindem aluatul in tava unsa cu ulei, il intepam cu furculita din loc in loc.


Intindem crema de gris cu capsuni pe toata suprafata aluatului in strat uniform.


Toppingul il preparam astfel: mixam galbenusurile cu zaharul si vanilia pana isi dubleaza volumul. Adaugam apoi untul la temperatura camerei iar la final smantana.


Turnam toppingul peste crema de capsuni, nivelam si dam tava la copt in cuptorul preincalzit pentru 35-40minute.


Scoatem lichiul din cuptor, il lasam la racit in tava si dupa doua ore il putem portiona dupa preferinta.


Daca va place mai dulce il puteti pudra inainte de servire cu zahar.


Pofta buna


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Lichiu cu gris si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

mamaieelena 1

01.06.2014, 15:52

elucubratiiculinare 1

01.06.2014, 16:54

super

babi5 1

27.10.2014, 16:21

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tort cu crema de lamaie

de RODIMUR 5

ieri la 21:29

Ardei umpluti ca pe vremea lui Cuza-Voda

ieri la 19:22

Desert tort cu ciocolata si zmeura

ieri la 18:01

RETETA RECOMANDATA
Prajitura turceasca