Limba cu masline

de Ina in Mancaruri cu carne, 30 Iul 2010 | 6697 vizualizari

 

Hai sa mai pun si eu cate ceva, sa nu ziceti ca mor de foame :D

 

INGREDIENTE

  • 2 limbi de porc ,
  •  300 gr. masline, 
  • 5-6 cepe, 
  • 100 ml ulei,  
  • 2-3 linguri bulion, 
  • 1 lingura faina, 
  • piper, 
  • sare, 
  • 2 foi de  dafin,
  • 1 pahar vin  alb,
  • 1 lamaie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Limba cu masline:

Limbile se tin in apa rece inainte de a se incepe prepararea, apoi punem la fiert in apa fierbinte cu sare.


Cand s-au fiert se inlatura pielita, si se curata apoi cu virful unui cutit, incepind din virful limbii. Se taie fasii mici si se pun din nou la fiert, spumandu-se cand este nevoie.


Ceapa taiata marunt se caleste in ulei, apoi adaugam faina si bulionul, amestecand continuu sa nu se faca cocoloase. Stingem cu zeama in care a fiert limba sau cu apa si lasam sa mai fiarba. Adaugam bucatile de limba, vinul, sare, piper si foaile de dafin si maslinele . Lasam sa mai fiarba citeva minute apoi asezam pe farfurie cu felii de lamaie.


Se poate servi cu un pahar de vin alb!

 

TIPS-URI

1

daca maslinele sunt sarate,tine-le in apa calda,inainte de a le adauga in mancare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Limba cu masline" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

diaconta 1

04.05.2012, 19:25

Adica spre exemplu a pus "limba" la el pe blog?

gaby_duceag 1

04.05.2012, 19:27

da

diaconta 1

04.05.2012, 19:27

oare Costel stie??

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu mure, nuci si crema de vanilie

de oanapl 5

Tort cu mure,...

ieri la 20:08

Rulouri cu ton si masline

de oanapl 5

Rulouri cu ton si...

ieri la 19:56

Mini tarte spiralate cu legume

de oanapl 5

Mini tarte...

ieri la 19:50

Chec cu cacao si nuci

de Camelya 4

Chec cu cacao si...

ieri la 19:35

Briose cu vanilie

de dantes 4

Briose cu vanilie

ieri la 18:29