Linguine cu sparanghel verde, bacon si urda

de GretaRachita in Spaghete, 21 Mar 2014 | 1164 vizualizari

 

"Cand ne simitim infranti si slabi, tot ceea ce trebuie sa facem este sa asteptam. Primavara se va intoarce, zapezile iernii se vor topi, iar apa lor ne va furniza o noua energie." PAULO COELHO, Aleph
BINE AI VENIT DOAMNA PRIMAVARA. In sfarsit...Anul acesta parea ca nu vei mai ajunge printre noi. Credeam ca ne-ai abandonat. Si iti marturisesc ceva: MIE mi-ai lipsit enorm. Mi-a lipsit soarele, mi-a lipsit culoarea, mi-a lipsit mirosul de iarba proaspata, huruitul puternic si apasator a secerilor electrice, zambetul copiilor, mi-au lipsit parcururille de joaca pline de copii, terasele barurilor neincapatoare la ora aperitivului, cozile in fata gelateriilor, buna dispozitie, speranta, optimismul, ohhh Doamne, cat mi-a lipsit viata... le file davanti alle gelaterie, la gioia, la speranza, l'ottimismo, oh Dio ma quanto mi è mancata la vita...
Acum ca este aici o vreau aproape de mine, vreau sa o imbrac, vreau sa o mananc, o vreau in casa mea, o vreau pe masa mea, o vreau in patul meu. Ramai aici primavara!!!

 

INGREDIENTE

  • 160 g linguin
  • 40 g bacon proapspat 250 g sparanghe
  • 3 linguri de urda
  • 1 catel de usturoi
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Linguine cu sparanghel verde, bacon si urda:

Punem la fiert apa pentru paste.


Intre timp calim putin intr-o tigaie catelul de usturoi intreg impreuna cu baconul. Spalam cu grija sparanghelul. Eliminam partea finala, lemnoasa a tulpinii. Taiem varfurile pe care le lasam intregi si tocam tulpinile sub forma de disuri. Usturoiul, odata calit il eliminam si adaugam sparanghelul. Il calim pt cateva minute si adaugam cate un polonic din apa in care fierbem pastele. Lasam totul pe foc cateva minute. Cand vedem ca sparanghelul este aproape gata mai punem un polonic de apa, adaugam urda si amestecam pt a forma o crema. Adaugam linguinele pe care le-am fiert in apa sarata.


Si iata: mancarea noastra de primavara. Iti da energie doar privind-o.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Linguine cu sparanghel verde, bacon si urda" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Bunica 1

21.03.2014, 15:32

Bune paste ai facut!

- TABITA - 1

21.03.2014, 16:29

GretaRachita 1

24.03.2014, 15:50

Multumesc bunica

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

Inghetata cu pepene galben si  mascarpone

de katty 5

ieri la 21:40

Gem de caise cu portocale si migdale

de oanapl 5

ieri la 21:38

RETETA RECOMANDATA
Paste din orez cu sparanghel