Linte cu ciuperci şi mentă - de post

de DinDragostePentruGatit in Mancaruri de post, 3 Apr 2012 | 3758 vizualizari

 

Sunt curioasă şi curajoasă în bucătărie...îmi plac combinaţiile inedite de condimente şi toate cele...

Ingredientul principal din acest fel de mâncare este evident :D, menta!!! Conferă mâncării o aromă deosebită şi un gust aşaaa...fresh :)).

 

INGREDIENTE

  • 500 g linte verde;
  • 400 g ciuperci proaspete;
  • 1 ardei roşu mare;
  • 2 cepe;
  • 2 morcovi;
  • 1 păstârnac;
  • 2 ardei iuţi;
  • 1 lgţ mentă;
  • 3-4 crenguţe cimbru;
  • 2 foi de dafin;
  • 1/2 lgţ cimbru;
  • ulei de floarea soarelui;
  • 100 mL vin alb dulce;
  • 1 lg delikat de legume;
  • sare;
  • piper.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Linte cu ciuperci şi mentă - de post:


Lintea se ţine în apă rece câteva ore (2-3 ore). Am fiert-o în apă cu sare, foi de dafin şi câteva crenguţe de cimbru.



Legumele se curăţă, se spală.




Ceapa se taie mărunt, ardeii la fel, morcovii şi păstârnacul semi-rondele, ciupercile în patru.




Se încinge uleiul, se căleşte ceapa apoi se adaugă morcovii şi păstârnacul.


Se condimentează cu cimbru, mentă, delikat, piper şi sare.




Se adaugă jumate de pahar de vin alb dulce şi se lasă la foc mic până se fierb puţin morcovii.




Se adaugă apoi ciupercile, ardeii şi ardeii iuţi.




Se sotează câteva minute (3-4 minute), după care se adaugă lintea strecurată.




Se mai ţine totul la foc mic, cam 7-8 minute.




Îmi place ca legumele să rămână puţin "al dente".




Nu-i foarte arătos, da-i gustooosss!!!


Poftă bună!


Daca ti-a placut reteta noastra "Linte cu ciuperci şi mentă - de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

5.6L Digital TimeSelect

- 29 %
699.99 lei
499.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

iri_iri 1

03.04.2012, 21:14

Sim0na 1

03.04.2012, 21:48

Interesant!

bucatarimcudiana 1

05.04.2012, 10:36

cred ca este delicios

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4328 puncte

Mitinita

4091 puncte

Gherca Daniela

3906 puncte

Rocsi

3502 puncte

katty

3243 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Sarmale ca acasa
  • 28

    S

  • 29

    D

  • 30

    L

  • 01

    MA

  • 02

    MI

  • 03

    J

  • 04

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Mancare de bame