Lipie cu ciuperci si branzeturi

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 1 Mai 2014 | 4399 vizualizari

 

by Miha,....mi se lipisera dis de dimineata ochii de monitor, admirandu-i reteta.... Sarumana Miha! >:d

 

INGREDIENTE

  • 150 ml apa calduta
  • 250 gr. faina alba
  • 1/2 cub drojdie
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar tos
  • 1 lingura seminte de in
  • 1 lingura ulei
  • ciuperci pleurotus, cca 200 gr.
  • 2 cepe verzi
  • 2 linguri de ulei pentru calit
  • 1 ou+ 1 lingura lapte rece
  • sare si piper dupa gust
  • 50 gr. cascaval taiat felii
  • 20 gr. branza telemea zdrobita
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lipie cu ciuperci si branzeturi:

Intai ne ocupam de amestecul de ciuperci si ceapa verde.

Curatam si spalam atat cipuercile cat si ceapa.

Le taiem dupa preferinta,incingem 2 linguri de ulei, adaugam ciupercile, sare si piper dupa gust si lasam sa scada apa lasata. Punem ceapa verde tocata peste ciuperci, calim cateva minute si dam tigaia deoparte sa se racoreasca umplutura obtinuta.

Amestecam drojdia cu sarea si zaharul pana devine lichida.

Adaugam apa calduta,semintele de in, faina si framantam un aluat elastic.

Adaugam la final o lingura de ulei sa se desprinda aluatul de maini.

Preincalzim cuptorul.

Ungem tava cu putin ulei, asezam aluatul in tava si il aplatizam cu mainile, apoi il impungem cu furculita din loc in loc.

Batem un ou cu 1 lingura de lapte rece, ungem aluatul cu acest amestec si asezam ciupercile calite.

Presaram bucati de cascaval si branza telemea, dam tava la cuptor pentru cel putin 30 min. la temperatura medie si cand se rumeneste servim.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Lipie cu ciuperci si branzeturi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Lavinia 1

02.05.2014, 14:36

ce bine arata

laura_n 1

02.05.2014, 17:57

si acum mi s-au lipit ai mei! ))
biig like!

MIUTA 1

03.05.2014, 19:52

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Shaorma de casa