Lipie cu galbiori

de Miha in Pizza, 4 Oct 2010 | 6043 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru lipie:
  • 150 ml apa
  • 250 g faina neagra
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingura ulei
  • Pentru umplutura:
  • 300 g galbiori
  • 1 ceapa
  • 2 catei usturoi
  • sare
  • cimbru si busuioc
  • 50 g cascaval
  • patrunjel verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lipie cu galbiori:

Lipia:


Drojdia se amesteca cu zaharul si se dizolva cu putina apa calduta.Lasam 10 minute la dospit. In vasul masinii de paine punem faina, sarea si uleiul. Adaugam maiaua si restul de apa si framantam un aluat potrivit de tare, care se lasa la dospit jumatate de ora.


Intre timp pregatim umplutura: ciupercile curatate, spalate si bine scurse de apa se calesc impreuna cu ceapa si usturoiul tocate marunt, in cateva linguri cu ulei de masline. Condimentam dupa gust cu cimbru si busuioc, potrivim gustul de sare. Se lasa la foc mic pana scade toata zeama lasata de ciuperci. Se lasa la racit.


Aluatul se intinde intr-o forma de tarta unsa cu ulei. Se pun deasupra ciupercile calite si se da tava la cuptor la foc mediu pana se rumeneste. Se scoate tava din cuptor, se presara deasupra cascavalul taiat cubulete si se mai da 5 minute la cuptor pana acesta se topeste.


Se presara cu patrunjel verde tocat si se portioneaza.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Lipie cu galbiori" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T830E

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

Miha 1

07.10.2010, 10:12

Eu cumpar de la Hochland sau Bobalna de la Napolact. Amandoua ne plac la fel de mult.

babi5 1

01.08.2013, 19:03

Valclaudia 1

01.05.2014, 08:22

vaaai, cum arata! N-am galbiori, dar am pleurotus! Acus cobor sa framant aluatul Sarumana Miha!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Lasagna cu legume
  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

  • 24

    J

  • 25

    V

  • 26

    S

RETETA RECOMANDATA
Pizza Deliziosa