Aluat pentru pizza

de Dana_Retetegg in Pizza, 7 Dec 2012 | 6554 vizualizari

 

Astazi urmeaza sa va prezint o super pizza turceasca cu un aluat pufos si buuun tare :) Inainte de reteta pentru pizza, vreau sa va arat reteta mea pentru blat pufos ideal la orice tip de pizza.

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina,
  • 1 cub (25g) drojdie,
  • 200 ml lapte caldut,
  • 2 lingurite de zahar,
  • 1/2 lingurita sare,
  • 3 linguri de ulei.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aluat pentru pizza:

Am pus faina cernuta intr-un bol.



Am adaugat sare si zahar.



Drojdia am dizolvat-o in lapte caldut si am adaugat-o peste faina. Am pus uleiul si am framantat un aluat elastic dar nu foarte moale.



L-am lasat 1 ora sa creasca la loc cald.



Aluatul este ideal pentru pizza cu orice fel de topping, se intinde usor, este elastic, iar la final pufos si bun :)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat pentru pizza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

vero79 1

22.12.2012, 00:37

a iesit un aluat super chiar daca a mai trebuit sa completez cu lapte
te si iti multumesc pentru reteta

Dana_Retetegg 1

22.12.2012, 14:08

Ma bucur mult ca ti-a placut!
La mine a fost ok cantitatea de lapte, poate am avut eu uleiul mai lichid

narcis77 1

17.09.2013, 16:06

daca adaugi si un ou iese super...)

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Aluat clasic de pizza