Lipie cu seminte de ovaz

de FlaviaD in Piine, 5 Sep 2013 | 4564 vizualizari

 

Cine mai face in ziua de azi lipie? Nu stiu daca mai face cineva, dar eu am facut si imi place ce a iesit, le-am mancat cu placere. E drept ca nevoia te pune la treaba, daca n-as fi ramas fara paine in casa, poate ca nu m-as fi apucat sa fac lipii :P Din cantitatile prezentate aici, mie mi-au iesit 6 lipii.

 

INGREDIENTE

  • 200 g faina neagra
  • 200 g faina de secara
  • 1 praf de sare
  • condimente: busuioc, oregano, cimbru, piper alb
  • seminte de ovaz
  • apa (cat considerati ca aluatul sa fie bun de intins)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lipie cu seminte de ovaz:

Am amestecat faiana neagra cu faina de secara in proportii egale; as fi pus si tarate de grau, dar m-am temut ca nu se incheaga coca, insa voi incerca cu alta ocazie. Am amestecat cu o cantitate potrivita de apa si cu un praf de sare, oregano, busuioc , pier alb si cimbru. Am pus condimente in aluat fiindca am dorit sa fie ceva mai aromata lipia.

Am framantat bine de tot aluatul, fara sa-l las la dospit si fara drojdie sau alti aditivi. Cand am considerat ca s-a omogenizat, m-am uns cu ulei de masline pe maine si am impartit in mai multe parti egale. Cu mana am dat o forma lipiei, din poza reiese ca sunt usor denivelate tocmai pentru ca le-am intins direct cu mana si apoi le-am mai asezat cu podul palmei pe fundul tigaii. Pe deasupra am presarat si fulgi de ovaz, datorita uleiului ele se vor lipi de suprafata lipiei, insa pentru a nu le pierde prin tigaie, am impins putin cu degetele pentru a intra in aluat.

Apoi am asezat pe rand fiecare lipie in tigaie, intorcand periodic de pe o parte pe alta. Daca nu aveti o tigaie anti-aderenta, puteti picura 2-3 picaturi de ulei in tigaie. Lipiile se vor rumeni frumos pe ambele parti, de asemenea si semintele de ovaz. Alte detalii gasiti pe www.gatituleojoaca.net.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lipie cu seminte de ovaz" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (8)

FlaviaD 1

06.09.2013, 11:45

Multumesc! Mie imi plac foarte mult calde cu branza

MotanLaOale 1

06.09.2013, 19:10

Lau 1

06.09.2013, 21:34

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Lipie cu ulei de masline si rozmarin