Lipie cu seminte de ovaz

de FlaviaD in Piine, 5 Sep 2013 | 1510 vizualizari

 

Cine mai face in ziua de azi lipie? Nu stiu daca mai face cineva, dar eu am facut si imi place ce a iesit, le-am mancat cu placere. E drept ca nevoia te pune la treaba, daca n-as fi ramas fara paine in casa, poate ca nu m-as fi apucat sa fac lipii :P Din cantitatile prezentate aici, mie mi-au iesit 6 lipii.

 

INGREDIENTE

  • 200 g faina neagra
  • 200 g faina de secara
  • 1 praf de sare
  • condimente: busuioc, oregano, cimbru, piper alb
  • seminte de ovaz
  • apa (cat considerati ca aluatul sa fie bun de intins)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lipie cu seminte de ovaz:

Am amestecat faiana neagra cu faina de secara in proportii egale; as fi pus si tarate de grau, dar m-am temut ca nu se incheaga coca, insa voi incerca cu alta ocazie. Am amestecat cu o cantitate potrivita de apa si cu un praf de sare, oregano, busuioc , pier alb si cimbru. Am pus condimente in aluat fiindca am dorit sa fie ceva mai aromata lipia.

Am framantat bine de tot aluatul, fara sa-l las la dospit si fara drojdie sau alti aditivi. Cand am considerat ca s-a omogenizat, m-am uns cu ulei de masline pe maine si am impartit in mai multe parti egale. Cu mana am dat o forma lipiei, din poza reiese ca sunt usor denivelate tocmai pentru ca le-am intins direct cu mana si apoi le-am mai asezat cu podul palmei pe fundul tigaii. Pe deasupra am presarat si fulgi de ovaz, datorita uleiului ele se vor lipi de suprafata lipiei, insa pentru a nu le pierde prin tigaie, am impins putin cu degetele pentru a intra in aluat.

Apoi am asezat pe rand fiecare lipie in tigaie, intorcand periodic de pe o parte pe alta. Daca nu aveti o tigaie anti-aderenta, puteti picura 2-3 picaturi de ulei in tigaie. Lipiile se vor rumeni frumos pe ambele parti, de asemenea si semintele de ovaz. Alte detalii gasiti pe www.gatituleojoaca.net.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Lipie cu seminte de ovaz" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (8)

FlaviaD

FlaviaD 1

06.09.2013, 11:45

Multumesc! Mie imi plac foarte mult calde cu branza

MotanLaOale

MotanLaOale 1

06.09.2013, 19:10

Lau

Lau 1

06.09.2013, 21:34

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!