Lipie cu sunca si cascaval

de pity19 in Sandvisuri, 24 Mai 2014 | 2495 vizualizari

 

In lipsa de idei , mi-am propus sa fac ceva pe gustul tuturor , si care se va manca rapid! :)

 

INGREDIENTE

  • 450 gr faina
  • 1 plic drojdie
  • 2 linguri faina pentru tapetat masa
  • lapte rece ( nu stiu exact cantitatea ) 1,5 % grasime
  • 3 linguri ketchup picant
  • 4 rosii cherry
  • vegeta
  • piper
  • muschi afumat ( feliute )
  • sunca afumata ( feliute )
  • un borcan mic ciuperci taiate
  • cascaval
  • oregano
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lipie cu sunca si cascaval:

Framantam un aluat din: faina, jumatate de lingura sare, oregano 1 lingura, drojdie (nu o dizolvam). Luam o paleta de lemn amestecam compozitia si adaugam putin cate putin lapte rece, amestecand pentru a nu face un aluat moale (trebuie sa rezulte un aluat ca cel de pizza). Tapetam masa de lucru cu faina, cu sucitorul intindem jumatate din aluat (ne ies doua lipii) , foaie foarte subtire. Luam o tigaie subtire si o punem la incalzit la foc mic, luam foaia de lipie si o asezam uniform in tigaie, lasam sa se rumeneasca frumos pe ambele parti. La fel procedam si cu cea de-a doua lipie.


Punem la foc mic o tigaie fara ulei, taiem feliute mici muschiul afumat si sunca, punem impreuna cu ciupercile la rumenit in tigaie, condimentam cu vegeta si piper dupa gust, lasam cateva minute si luam de pe foc!


Ungem lipia cu ketchup, punem rosii cherry (le-am spalat si taiat in doua), adaugam muschiul, sunca si ciupercile pe lipie si intindem pe toata suprafata, razuim cascaval (cat dorim) , punem a doua lipie peste si presam usor.


Lasam sa stea cateva minute pana se mai raceste umplutura si taiem dupa preferinte!

 

TIPS-URI

1

Putem umple si cu salam , parizer , branza sau altele!

Daca ti-a placut reteta noastra "Lipie cu sunca si cascaval" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

babi5 1

24.05.2014, 18:18

pity19 1

24.05.2014, 20:02

Va multumesc!

Rocsi 1

24.05.2014, 21:56

Ce buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cum se face shaorma