Lipie de casa

de Oana in Piine, 21 Ian 2010 | 10396 vizualizari

 

Foarte usor de facut cu masina de paine.

 

INGREDIENTE

  • 430 ml apa
  • 5,5 linguri ulei de masline
  • 2,5 lingurite sare
  • 720 g faina
  • 4,5 lingurite drojdie granulata
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lipie de casa:

Se pun toate ingredientele in cuva masinii de paine, in acesta ordine, se seteaza programul de framantat si dospit, dureaza 1 ora si 25 de minute. Dupa o ora, insa, se scoate aluatul si se imparte in patru, se formeaza cu mana niste suluri pe masa infainata si se unesc la capete, fiecare sul in parte. Apoi se intinde iar un sul mai mare, iar se indoaie pe jumatate. Se repeta de 4 ori. Se intinde apoi cu sucitorul fiecare bucata si se cresteaza cu cutitul. Se aseaza lipia in tava tapetata cu hartie de copt si se lasa la dospit jumatate de ora, la loc cald.


Se incinge cuptorul, se ung lipiile cu apa calduta, eu am presarat pe ele mac si susan, se pune un vas cu apa in cuptor si pun la copt, la foc potrivit, pana se rumenesc putin.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Lipie de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei

Fierbator Style Black

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

Michelle 1

21.01.2010, 19:06

Oana 1

21.01.2010, 19:16

Cristi, reteta o am din carticica masinii de paine, n-am mai facut pana acum. Cu siguranta, intr-un cuptor cu lemne ar fi fost altfel Ma rog, e lipie, e buna, papam acum la ea

cccris 1

06.02.2010, 22:29

Dar una autentica nu stie nimeni? Am auzit undeva ca trebuie sa fie focul deasupra, aproape si tare. Daca intelegi ce vreau sa zic. Ca sa se umfle si sa faca gaura aia mare in mijloc. Ma gindeam sa incerc la cuptor si sa o pun foarte aproape de focul pt rotisor. Va anunt cind fac experimentul.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu branzeturi grecesti
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Lipie