Painici pufoase

de daniastefania in Piine, 15 Iul 2015 | 443 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 200 gr unt
  • 2 si 1/2 cani lapte
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 3 linguri apa
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici pufoase:

Intr-un bol punem apa calduta si dizolvam in ea drojdia si zaharul. Lasam sa se activeze drojdia 15 minute. Apoi cernem faina, o amestecam cu sarea si o punem pe masa de lucru ca o coronita. In mijloc asezam untul si amestecul cu drojdie. Amestecam si adaugam, treptat laptele caldut. Framantam bine aluatul, pana devine elastic si nelipicios. Asezam aluatul intr-un vas uns cu ulei. Il acoperim cu un prosop de bucatarie si il lasam sa dospeasca cam doua ore.

Apoi impartim aluatul in 12 bile. Fiecare bila o intindem ca un sul. Apoi trecem capetele sulului unul peste altul, apoi fiecare capat il trecem prin inelul format si le asezam apoi peste partea de sus a inelului. Asezam painicile astfel formate, in tava tapetata cu hartie de copt. Le mai lasam sa dospeasca 30 minute. Le dam apoi la cuptorul preincalzit la 190 grade C, pana se rumenesc frumos deasupra. Le scoatem, le acoperim cu un prosop si le lasam la racit. Sunt tare bune si pufoase chiar si a  doua zi. Sper sa va placa!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Painici pufoase" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Painici pufoase-0
Painici pufoase-1
Painici pufoase-2
Painici pufoase-3
Painici pufoase-4
Painici pufoase-5
Painici pufoase-6
Painici pufoase-7

COMENTARII (9)

Bya Ralu

Bya Ralu 1

15.07.2015, 14:56

Rocsi

Rocsi 1

16.07.2015, 20:35

Imi plac enorm, mai ales calde!

mirela0911

mirela0911 1

17.07.2015, 12:51

Vreau si eu o painica!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!