Painici pufoase

de daniastefania in Piine, 15 Iul 2015 | 629 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 200 gr unt
  • 2 si 1/2 cani lapte
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 3 linguri apa
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici pufoase:

Intr-un bol punem apa calduta si dizolvam in ea drojdia si zaharul. Lasam sa se activeze drojdia 15 minute. Apoi cernem faina, o amestecam cu sarea si o punem pe masa de lucru ca o coronita. In mijloc asezam untul si amestecul cu drojdie. Amestecam si adaugam, treptat laptele caldut. Framantam bine aluatul, pana devine elastic si nelipicios. Asezam aluatul intr-un vas uns cu ulei. Il acoperim cu un prosop de bucatarie si il lasam sa dospeasca cam doua ore.


Apoi impartim aluatul in 12 bile. Fiecare bila o intindem ca un sul. Apoi trecem capetele sulului unul peste altul, apoi fiecare capat il trecem prin inelul format si le asezam apoi peste partea de sus a inelului. Asezam painicile astfel formate, in tava tapetata cu hartie de copt. Le mai lasam sa dospeasca 30 minute. Le dam apoi la cuptorul preincalzit la 190 grade C, pana se rumenesc frumos deasupra. Le scoatem, le acoperim cu un prosop si le lasam la racit. Sunt tare bune si pufoase chiar si a doua zi. Sper sa va placa!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Painici pufoase" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Bya Ralu 1

15.07.2015, 14:56

Rocsi 1

16.07.2015, 20:35

Imi plac enorm, mai ales calde!

mirela0911 1

17.07.2015, 12:51

Vreau si eu o painica!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Lasagna cu legume
  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

  • 24

    J

  • 25

    V

  • 26

    S

RETETA RECOMANDATA
Paine cu tarate