Lipie libaneza

de Maria68 in Pui, 9 Dec 2011 | 4907 vizualizari

 

In Romania, lipiile sunt folosite mai mult pentru shaorme dar arabii le mananca cu orice.Lipia este painea arabeasca.Lipia este facuta pe plita, fara agenti de crestere insa contine putin zahar. La insistentele baiatului meu, am preparat o lipie"bomba" adica cu carne+cartofi prajiti,insa o fac foarte rar.

In principiu se pot umple cu legume,ori branzeturi,ori carne slaba cu legume gen sparanghel/fasole verde/morcov ras,telina,mar,sfecla rosie(cruditati) si salate multe.

 

INGREDIENTE

  • lipii cumparate din magazin
  • 1 piept de pui
  • varza
  • boabe de porumb
  • 1 fir de praz
  •  cativa cartofi
  •  sos de maioneza,
  • ketchup
  •  sare,piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lipie libaneza:



Pieptul de pui il taiem fasii subtiri si le prajim putin .Cartofii se curata si se prajesc gen cartofi pai.Varza se da prin razatoare iar prazul il taiem fasii.



Ii facem un buzunaras si incepem sa introducam ingredientele:cartofii pai,feliile de carne,varza si prazul(bineinteles dupa ce au fost condimentate cu sare si piper), boabele de porumb, iar peste ele ketchupul si sosul de maioneza.

Am ales sa introduc ingredientele in buzunar pentru ca mi s-a parut mai usor de consumat,iar copiilor li s-au parut mai practic.

Bineintele ca se pot folosi tot felul de combinatii, depinde de ce avem in frigider,in afara de faptul in care stabilim dinainte un anume tip de lipie pe care dorim sa o facem.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Lipie libaneza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

gaby_gabytza 1

10.12.2011, 11:45

place

Lau 1

10.12.2011, 14:40

buna

MotanLaOale 1

10.12.2011, 22:18

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Shaorma - cu de toate:)