Lipie libaneza

de Maria68 in Pui, 9 Dec 2011 | 4719 vizualizari

 

In Romania, lipiile sunt folosite mai mult pentru shaorme dar arabii le mananca cu orice.Lipia este painea arabeasca.Lipia este facuta pe plita, fara agenti de crestere insa contine putin zahar. La insistentele baiatului meu, am preparat o lipie"bomba" adica cu carne+cartofi prajiti,insa o fac foarte rar.

In principiu se pot umple cu legume,ori branzeturi,ori carne slaba cu legume gen sparanghel/fasole verde/morcov ras,telina,mar,sfecla rosie(cruditati) si salate multe.

 

INGREDIENTE

  • lipii cumparate din magazin
  • 1 piept de pui
  • varza
  • boabe de porumb
  • 1 fir de praz
  •  cativa cartofi
  •  sos de maioneza,
  • ketchup
  •  sare,piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lipie libaneza:


 Pieptul de pui il taiem fasii subtiri si le prajim putin .Cartofii se curata si se prajesc gen cartofi pai.Varza se da prin razatoare iar prazul il taiem fasii.

 Ii facem un buzunaras si incepem sa introducam ingredientele:cartofii pai,feliile de carne,varza si prazul(bineinteles dupa ce au fost condimentate cu sare si piper), boabele de porumb, iar peste ele ketchupul si sosul de maioneza.
Am ales sa introduc ingredientele in buzunar pentru ca mi s-a parut mai usor de consumat,iar copiilor li s-au parut mai practic.
Bineintele ca se pot folosi tot felul de combinatii, depinde de ce avem in frigider,in afara de faptul in care  stabilim dinainte un anume tip de lipie pe care dorim sa o facem.

 

RETETA IN IMAGINI

Lipie libaneza-0
Lipie libaneza-1

COMENTARII (4)

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

10.12.2011, 11:45

place

Lau

Lau 1

10.12.2011, 14:40

buna

MotanLaOale

MotanLaOale 1

10.12.2011, 22:18

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!