LIVE: cartofi la cuptor cu mirodenii si alte bunatati

de Gusti in Pui, 6 Mar 2011 | 4801 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • zimbete si voie buna 
  • 1 pui
  • 1 capatina de usturoi
  • tarhon
  • 1/2 pahar vin alb
  • Pentru cartofi
  • 7-8 cartofi
  • 1/2 borcanel de rosii uscate in ulei
  • 1 capatina de usturoi
  • 2 fire de rozmarin
  • 2 lingurite de boia de ardei
  • piper
  • sare
  • 1 crenguta de rosii chery
  • 1 pahar cu apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA LIVE: cartofi la cuptor cu mirodenii si alte bunatati:

  Neatza de prinz din nou. Au venit finii, Cata si Oana, sa-i ierte nasii: eu, adica Supremu' sau Bucataras :P, si Iri. Motiv pentru care facem spectacol in bucatarie. Un muschiulet de purcel la cuptor cu usturoi si pui la punga. Iar ca garnitura punem cartofi la cuptor a la Bucataras :D.

Cartofii la cuptor sint specialitatea mea. Ii curat, ii spal, ii tai pe lung (in 4 sa zicem). Apoi, intr-un vas mai adinc pun mirodeniile: uleiul de masline (Cirio am folosit de aceasta data), rozmarinul, cateii de usturoi cu coaja, boiaua, rosiile uscate taiate marunt, piper si sare. Aici amestec cartofii inainte de a-i pune in tava (vezi foto).

Dupa acest proces, cartofii se aseaza in tava si peste ei se mai adauga un pahar cu apa, putin ulei, rosiile chery, citiva catei de usturoi ... Se dau la cuptor pentru 45 de minute!

TIPS: intre timp, se pune vin rosu intr-un pahar si se consuma cu inghitituri mici de-a lungul prepararii cartofilor :))))

Iri a pregatit puiul la punga. Spalat, sarat, piperat, pus la punga cu usturoi,  tarhon  si stropit cu vin alb.

Muschiuletul l-a pus la cuptor cu usturoi intreg, sare, piper, frunze de telina taiate marunt, 1/2 pahar vin alb si putin sos worcester.

Au stat la cuptor la foc moale cam o ora si jumatate (la 220 grade)

La final au iesit minunatiile de poze de mai jos ... Vinul rosu este de buturuga .

Linga aceste nebunii, am pus gogosari murati umpluti cu varza rosie si morcovi. Nebunieeeeeeeeeeeee.

Dedicatie de la Sylvia pentru toti bucatarasii:

 
Daca ti-a placut reteta noastra "LIVE: cartofi la cuptor cu mirodenii si alte bunatati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

LIVE: cartofi la cuptor cu mirodenii si alte bunatati-0
LIVE: cartofi la cuptor cu mirodenii si alte bunatati-1
LIVE: cartofi la cuptor cu mirodenii si alte bunatati-2
LIVE: cartofi la cuptor cu mirodenii si alte bunatati-3
LIVE: cartofi la cuptor cu mirodenii si alte bunatati-4
LIVE: cartofi la cuptor cu mirodenii si alte bunatati-5
LIVE: cartofi la cuptor cu mirodenii si alte bunatati-6
LIVE: cartofi la cuptor cu mirodenii si alte bunatati-7
LIVE: cartofi la cuptor cu mirodenii si alte bunatati-8
LIVE: cartofi la cuptor cu mirodenii si alte bunatati-9
LIVE: cartofi la cuptor cu mirodenii si alte bunatati-10

COMENTARII (64)

DIANA B

DIANA B 1

06.09.2011, 14:21

Cred ca raman pe ,,foaia" asta pana la asfintit
ma lasi ?

AnyCostescu

AnyCostescu 1

07.02.2013, 12:44

Ela68

Ela68 1

19.02.2015, 13:07

imi place TIPS-ul

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!