LIVE: cartofi la cuptor cu mirodenii si alte bunatati

de Gusti in Pui, 6 Mar 2011 | 5289 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • zimbete si voie buna 
  • 1 pui
  • 1 capatina de usturoi
  • tarhon
  • 1/2 pahar vin alb
  • Pentru cartofi
  • 7-8 cartofi
  • 1/2 borcanel de rosii uscate in ulei
  • 1 capatina de usturoi
  • 2 fire de rozmarin
  • 2 lingurite de boia de ardei
  • piper
  • sare
  • 1 crenguta de rosii chery
  • 1 pahar cu apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA LIVE: cartofi la cuptor cu mirodenii si alte bunatati:

Neatza de prinz din nou. Au venit finii, Cata si Oana, sa-i ierte nasii: eu, adica Supremu' sau Bucataras :P, si Iri. Motiv pentru care facem spectacol in bucatarie. Un muschiulet de purcel la cuptor cu usturoi si pui la punga. Iar ca garnitura punem cartofi la cuptor a la Bucataras :D.



Cartofii la cuptor sint specialitatea mea. Ii curat, ii spal, ii tai pe lung (in 4 sa zicem). Apoi, intr-un vas mai adinc pun mirodeniile: uleiul de masline (Cirio am folosit de aceasta data), rozmarinul, cateii de usturoi cu coaja, boiaua, rosiile uscate taiate marunt, piper si sare. Aici amestec cartofii inainte de a-i pune in tava (vezi foto).


Dupa acest proces, cartofii se aseaza in tava si peste ei se mai adauga un pahar cu apa, putin ulei, rosiile chery, citiva catei de usturoi ... Se dau la cuptor pentru 45 de minute!


TIPS: intre timp, se pune vin rosu intr-un pahar si se consuma cu inghitituri mici de-a lungul prepararii cartofilor :))))


Iri a pregatit puiul la punga. Spalat, sarat, piperat, pus la punga cu usturoi, tarhon si stropit cu vin alb.


Muschiuletul l-a pus la cuptor cu usturoi intreg, sare, piper, frunze de telina taiate marunt, 1/2 pahar vin alb si putin sos worcester.


Au stat la cuptor la foc moale cam o ora si jumatate (la 220 grade)


La final au iesit minunatiile de poze de mai jos ... Vinul rosu este de buturuga .


Linga aceste nebunii, am pus gogosari murati umpluti cu varza rosie si morcovi. Nebunieeeeeeeeeeeee.






Dedicatie de la Sylvia pentru toti bucatarasii:



 
Daca ti-a placut reteta noastra "LIVE: cartofi la cuptor cu mirodenii si alte bunatati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (64)

DIANA B 1

06.09.2011, 14:21

Cred ca raman pe ,,foaia" asta pana la asfintit
ma lasi ?

AnyCostescu 1

07.02.2013, 12:44

Ela68 1

19.02.2015, 13:07

imi place TIPS-ul

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

7980 puncte

Lau

Lau 9

7680 puncte

MotanLaOale

7660 puncte

mihaelar63

7160 puncte

mirela0911

5860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Saramura de peste
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pui cu cartofi si sos bechamel