LIVE: cartofi la cuptor cu mirodenii si alte bunatati

de Gusti in Pui, 6 Mar 2011 | 5040 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • zimbete si voie buna 
  • 1 pui
  • 1 capatina de usturoi
  • tarhon
  • 1/2 pahar vin alb
  • Pentru cartofi
  • 7-8 cartofi
  • 1/2 borcanel de rosii uscate in ulei
  • 1 capatina de usturoi
  • 2 fire de rozmarin
  • 2 lingurite de boia de ardei
  • piper
  • sare
  • 1 crenguta de rosii chery
  • 1 pahar cu apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA LIVE: cartofi la cuptor cu mirodenii si alte bunatati:

Neatza de prinz din nou. Au venit finii, Cata si Oana, sa-i ierte nasii: eu, adica Supremu' sau Bucataras :P, si Iri. Motiv pentru care facem spectacol in bucatarie. Un muschiulet de purcel la cuptor cu usturoi si pui la punga. Iar ca garnitura punem cartofi la cuptor a la Bucataras :D.



Cartofii la cuptor sint specialitatea mea. Ii curat, ii spal, ii tai pe lung (in 4 sa zicem). Apoi, intr-un vas mai adinc pun mirodeniile: uleiul de masline (Cirio am folosit de aceasta data), rozmarinul, cateii de usturoi cu coaja, boiaua, rosiile uscate taiate marunt, piper si sare. Aici amestec cartofii inainte de a-i pune in tava (vezi foto).


Dupa acest proces, cartofii se aseaza in tava si peste ei se mai adauga un pahar cu apa, putin ulei, rosiile chery, citiva catei de usturoi ... Se dau la cuptor pentru 45 de minute!


TIPS: intre timp, se pune vin rosu intr-un pahar si se consuma cu inghitituri mici de-a lungul prepararii cartofilor :))))


Iri a pregatit puiul la punga. Spalat, sarat, piperat, pus la punga cu usturoi, tarhon si stropit cu vin alb.


Muschiuletul l-a pus la cuptor cu usturoi intreg, sare, piper, frunze de telina taiate marunt, 1/2 pahar vin alb si putin sos worcester.


Au stat la cuptor la foc moale cam o ora si jumatate (la 220 grade)


La final au iesit minunatiile de poze de mai jos ... Vinul rosu este de buturuga .


Linga aceste nebunii, am pus gogosari murati umpluti cu varza rosie si morcovi. Nebunieeeeeeeeeeeee.






Dedicatie de la Sylvia pentru toti bucatarasii:



 
Daca ti-a placut reteta noastra "LIVE: cartofi la cuptor cu mirodenii si alte bunatati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (64)

DIANA B 1

06.09.2011, 14:21

Cred ca raman pe ,,foaia" asta pana la asfintit
ma lasi ?

AnyCostescu 1

07.02.2013, 12:44

Ela68 1

19.02.2015, 13:07

imi place TIPS-ul

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza lacto-vegetariana

la 06:16

Varza rosie calita cu otet balsamic

de Anett 4

ieri la 20:45

Conopidă gratinată

de RODIMUR 4

ieri la 19:21

Dovleac copt cu scortisoara si miere

de Adi 4

ieri la 18:31

RETETA RECOMANDATA
Pui la cuptor umplut cu leurda