Loukoumades (gogoşi cu miere)

de florian in Dulciuri, 15 Dec 2010 | 20028 vizualizari

 

Sunt convins că cei care au ajuns pe tărâmurile Eladei au văzut în colţuri de stradă chioşcuri unde se vând gogoşele cu miere şi scorţişoară. Este un desert comun acolo, ieftin şi bun.
Mi-am dat seama că sunt în fapt gogoşi cum face mamaie la ţară...gogoşi la linguriţă - cum zice ea.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr iaurt gras
  • 2 ouă
  • 25 grame drojdie
  • 1 linguriţă praf copt (1 pliculeţ)
  • 250 gr făină
  • un praf sare
  • o linguriţă zahăr
  • miere şi scorţişoară după gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Loukoumades (gogoşi cu miere):

Reţeta este simplă şi dacă aveţi musafiri îi puteţi încânta oricând cu aşa ceva. Aveţi nevoie de 300 de grame de iaurt (cât mai gras), două ouă, 25 de grame de drojdie proaspătă, o linguriţă cu vârf de praf de copt, 250 grame de făină, un praf de sare, o linguriţă de zahăr, miere şi scorţişoară.

Ouăle se bat cu sarea, drojdia se desface împreună cu linguriţa de zahăr, iar apoi se amestecă cu iaurtul şi toate cu ouăle. Urmează praful de copt şi făina şi le amestecăm energic. Aluatul este moale, ceva mai gros decât smântâna...

Punem ulei mult la încins şi după ce s-a încins lăsăm focul mic. Luăm din aluat cu ajutorul unei linguriţe pe care o trecem prin apă.
Când se rumenesc frumos le scoatem pe un şervet absorbant, iar apoi le aşezăm frumos pe o farfurie, le garnisim cu miere şi dăm o ploaie uşurică de scorţişoară.

Le servim călduţe, însoţite cu o limonadă rece sau un suc de portocale. Să aveţi poftă!

Daca ti-a placut reteta noastra "Loukoumades (gogoşi cu miere)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Napolitane cu crema alba de vanilie pufoasa si crocanta