Tort mascota

de MotanLaOale in Dulciuri, 2 Dec 2014 | 4105 vizualizari

 

Am vrut sa fac un tort deosebit, fiind fan mascota, si am dat gres. Am vrut sa fac o carcasa de ciocolata, pe un castron mai mare, pe care sa o umplu cu crema, sa o sigilez cu ciocolata si sa fie pe platou ca o mascota uriasa. Totul a mers bine pana la desprinderea de pe fundul castronului care nu a vrut nici cum. Asa ca am facut repede un blat ciocolatos si am facut tortul clasic. A iesit foarte bun dar a fost greu la taiat felii deoarece am pus multa ciocolata deasupra si a fost crema mai multa decat normal.

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 75g ciocolata
  • 60g zahar tos
  • 3 oua
  • 80g unt moale
  • 60g zahar pudra
  • 80g faina
  • unt pentru uns forma
  • CREMA
  • 500g ciocolata amaruie
  • 800ml frisca lichida
  • 2 fiole esenta rom
  • 100g stafide
  • coaja portocala confiata
  • GLAZURA
  • 200g ciocolata amaruie
  • 50g unt
  • ORNAT
  • rulouri de vanilie
  • rulouri de cacao
  • fulgi ciocolata alba
  • bomboane de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort mascota:

BLATUL


Se mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare si zaharul tos.


Se mixeaza untul cu zaharul pudra si se incorporeaza galbenusurile pe rand.


Se adauga ciocolata topita si racita si faina si se omogenizeaza.


Se adauga albusurile batute spuma si se amesteca usor.


Se unge cu unt o forma de diametru de 20 cm.


Se pune compozitia in forma si se introduce in cuptorul preancalzit pentru 20 minute.


Se face testul cu scobitoarea.


Se scoate din forma si se lasa la racit.


Va iesi un blat subtire (eu asa am vrut ca sa fie crema cat mai multa).


Cand este rece se taie in doua.


CREMA


Se topeste ciocolata rupta bucati cu frisca lichida pe baie de abur.


Se lasa la racit (chiar pusa la frigider).


Se mixeaza rece, se adauga stafidele, esenta de rom si coaja de portocale confiata.


Se pune iar la rece in frigider.


GLAZURA


Se topeste ciocolata cu untul pe baie de abur.


ASAMBLAREA


Se pune jumatate de blat pe platou.


Se pune crema in strat gros (chiar foarte gros).


Se pune blatul superior.


Se pun jur imprejur batoane de vanilie si cacao taiate in jumatate. Au rolul sa tina crema intre cele doua blaturi. Atentie la glazura sa nu fie prea groasa (ca la mine) ca nu se taie tortul frumos.


Se toarna glazura pe blatul superior.


Se pun bomboanele si se presara fulgi de ciocolata alba.


Se pune in frigider pentru 2-3 ore.


Pofta Buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort mascota" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (50)

MotanLaOale 1

04.12.2014, 22:59

Diana11 1

26.02.2015, 15:13

Arata super frumos

MotanLaOale 1

26.02.2015, 18:54

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Briose cu suc de portocale