Lumaconi cu sardine in sos tomat

de merisor in Paste, 26 Oct 2012 | 1939 vizualizari

 

Este prima data cand folosesc aceste paste si sunt foarte incantata de aspectul lor si de cum se comporta la fierbere.

 

INGREDIENTE

  • 350gr paste "LUMACONI"
  • 1 L apa
  • 2 conserve sardine in sos tomat
  • 2 cepe
  • 5 catei de usturoi
  • piper macinat
  • cimbru
  • oregano
  • ketchup
  • sare
  • ulei de masline
  • patrunjel verde
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lumaconi cu sardine in sos tomat:

Se pune apa la fiert cu putina sare.


Ceapa se toaca marunt, la fel si usturoiul si se inabuse in putin ulei de masline si cativa stropi de apa. Se desfac conservele de peste si se adauga continutul peste ceapa si usturoi. Se asezoneaza cu piperul macinat, cam un varf de lingurita, cu putin oregano si cimbru, se amesteca bine, iar dupa cateva minute se pune ketchupul si se potriveste de sare, daca mai este cazul. Se ridica de pe foc si se pune putin patrunjel verde tocat.


Si acum revenim la apa care am lasat-o sa fiarba cu putina sare, iar cand atinge puctul de fierbere punem pastele si lasam circa 10 minute sa fiarba la foc mediu.


Conform instructiunilor de pe pachet trebuia sa le las 15 minute, dar au fost suficiente 10. Le scurgem, le trecem prin jet de apa, apoi le amestecam cu sosul de peste, de fapt eu o parte din ele le-am umplut frumos cu sos, iar restul le-am amestecat.


Au fost bune si de efect.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Lumaconi cu sardine in sos tomat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

Ina 1

28.10.2012, 16:33

ce bine arata!

Dana_Retetegg 1

19.11.2012, 19:05

super delicioase

merisor 1

19.11.2012, 19:34

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tortiglioni cu creveti