Macaroane cu vita si cuperci in sos de vin

de Brindusa in Vita, 22 Dec 2010 | 2141 vizualizari

 

Pentru mancarea asta se poate folosi orice tip de paste. Mie imi plac macaroanele, pentru ca se imbiba bine cu sos si sunt foarte gustoase.

 

INGREDIENTE

  • 600 g fleica de vitel, taiata cubulete
  • 1 lingura de faina
  • 4 cepe, taiate nu foarte mic
  • 4 catei de usturoi, taiati mic
  • 400 g ciuperci (eu am avut congelate)
  • 15 g unt
  • un pahar vin rosu
  • 3 linguri pasta de tomate
  • 1 pahar supa de pui (sau apa)
  • 1 fir de rozmarin (sau 1/2 lingurita rozmarin)
  • sare, piper dupa gust
  • 1 pachet de macaroane fierte in apa cu sare
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Macaroane cu vita si cuperci in sos de vin:

Presara carnea cu faina (carnea sa fie uscata, fara zeama). Amesteca putin

In cratita topeste untul. Da focul mai mare. Pune carnea. Cand s-a aurit pe o parte intoarce-o sa se faca si pe celelalte parti.

Scoate carnea pe o farfurie. Pune in cratita ceapa si usturoiul. Caleste-le pana ce se inmoaie.

Pune la loc in cratita carnea, cu toate sucurile pe care le-a lasat. Adauga vinul, supa, pasta de rosii, rozmarinul. Fierbe la foc mic pana ce carnea e moale (3-4 ore, chiar mai mult)

Adauga ciupercile si lasa-le sa se fiarba. Daca sosul e prea subtire, fierbe la foc mic, fara capac.

Lasa pana ce toate sunt fierte bine.

Pe o farfurie pune o portie de macaroane si carne cu sos deasupra. Pofta buna

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Macaroane cu vita si cuperci in sos de vin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

mena29 1

25.12.2010, 13:39

Buna mancarica asta

Brindusa 1

27.12.2010, 18:19

Nicolae, ce? "crucita"

Brindusa 1

27.12.2010, 18:19

chiar a fost foarte buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Escalop a la Zingara