Macrou in sos de rosii la cuptor

de epurasha2bb in Peste, 19 Ian 2011 | 18570 vizualizari

 

o mancare sanatoasa

 

INGREDIENTE

  • Macrou congelat 3 bucati
  • 1 morcovas
  • 4 rosioare congelate
  • ulei de masline aromat cu salvie si trufe
  • zeama de lamaie
  • sare
  • piper
  • 1 ceapa
  • 1/2 ardei capia rosu
Portii: 3
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Macrou in sos de rosii la cuptor:

Pentru reteta mea de azi am folosit 3 pesti potriviti, congelati, pe care intai i-am decongelat la temperatura camerei, apoi i-am curatat de intestine si am indepartat capetele. Am uns o tava cu ulei si am asezat pestii taiati bucati, cam o treime din peste bucata. Apoi am rasnit sare si piper cu lamaie de la Kotanyi, am pus vreo 2-3 linguri de ulei de masline cu aroma de salvie si am stors si un pic de zeama direct din lamaie. Am bagat la cuptor la foc mic tava si am lasat pana ce a fost aproape gata pestele.


Nu trebuie intors si nu umblam la el. L-am asezat pe tava cu partea cu piele in jos desigur.


Cat pestele se face in cuptor noi pregatim un mic sos de rosii. Eu am avut niste rosii congelate intregi la punga si le-am scos pielitele si le-am tocat marunt, am tocat si o ceapa, un morcovas si jumatate de ardei capia rosu si le-am calit impreuna putin dupa care am adaugat rosiile tocate asa congelate. Ele au lasat si apa din ele si sucul si au format un sos gustos. Nu a mai fost nevoie sa adaug decat putina sare si piper. Apoi acest sos care iese de un rosu spre portocaliu la culoare se toarna peste pestele din tava dupa care se mai lasa iar la foc mediu cam 10 minute sau mai mult un pic, important e sa scada sosul si sa se imbibe in peste.


Gustul e minunat, culoarea si mai minunata! va garantez ca va va placea si nu e greu de facut!:)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Macrou in sos de rosii la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

Cris2711 1

13.11.2011, 14:04

rodica_m 1

13.11.2011, 16:21

woow cw culoare si ce idee buna pentru preparare!! multumim pt reteta!

florin_elena5 1

17.11.2011, 18:11

peste

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Macrou marinat in sos indian, prajit in pesmet