Macrou la cuptor, in sos de rosii cu leurda

de merisor in Peste, 5 Apr 2015 | 3946 vizualizari

 

Macroul mi se pare cel mai la indemana peste, este si gustos si in plus, nu am citit despre el diverse comentarii sau articole incat sa ma decid sa nu-l mai consumam.
Si daca tot a fost sezonul leurdei, am profitat din plin de ea.

 

INGREDIENTE

  • 4 buc. peste Macrou
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • sare
  • piper
  • Pentru sos:
  • 1 ceapa rosie
  • 400 gr rosii decojite, in sos de rosii
  • 1 legatura leurda
  • cimbru
  • oregano
  • 2 foi dafin.
  • 1 lingurita zahar
  • 100 ml apa
  • 1 lingura ulei
  • Pentru servit:
  • lamaie
  • mamaliguta(pe care am omis sa o pozez :))))
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Macrou la cuptor, in sos de rosii cu leurda:

Spalam pestele si-i indepartam maruntaiele, coada si aripioarele.


Il lasam la scurs, apoi presaram peste el piper si sare.


Intr-o forma termorezistenta punem uleiul, apoi asezam pestele si dam forma la cuptor pentru 40 de minute la 180 de grade.


Pentru sos, tocam rosiile mai marunt, si le asezonam cu condimentele, sare, daca mai este nevoie si zahar dupa gust.


Leurda o tocam marunt, inclusiv coditele pe care le trecem prin presa sau le pisam ca pe usturoi.


Curatam ceapa si o tocam solzisori.


Punem uleiul intr-o tigaie la foc moale, apoi adaugam ceapa pe care o calim pana se inmoaie bine.


Adaugam rosiile, foile de dafin si apa si le lasam pe foc doar pana se imprietenesc gusturile.


Scoatem tava cu pestele din cuptor(dupa cele 40 de minute), scurgem o parte din uleiul in care s-a preparat si presaram leurda peste el, apoi il acoperim cu sosul de rosii.


Lasam ulei in tava cat sa fie unsa, pentru ca mai avem si uleiul din sos, deci este suficienta grasime.


Introducem din nou tava la cuptor pentru 15 minute, cat sa-si lase leurda aroma ei, apoi dupa stingerea focului, adaugam patrunjelul tocat.


Este un sos dulce picant, tare bun!


 

TIPS-URI

1

Pestele se dezgheata cel mai bine in lapte.

2

In sosul de rosii se poate adauga 1-2 linguri de zacusca, daca are si ciuperci este cu atat mai buna. Eu deseori fac asa, mai ales daca am un borcan desfacut prin frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Macrou la cuptor, in sos de rosii cu leurda" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

reisnaor_2006 1

07.04.2015, 16:54

o reteta super

mihaelar63 1

07.04.2015, 16:58

Sanatos macroul, dar daca-l faci ca Merisor va fi si delicios

Ligia Bxl 1

07.04.2015, 18:43

ce bine arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Peste la cuptor