Macrou la cuptor, in sos de rosii cu leurda

de Merisor in Peste, 5 Apr 2015 | 11399 vizualizari

 

Macroul mi se pare cel mai la indemana peste, este si gustos si in plus, nu am citit despre el diverse comentarii sau articole incat sa ma decid sa nu-l mai consumam.
Si daca tot a fost sezonul leurdei, am profitat din plin de ea.

 

INGREDIENTE

  • 4 buc. peste Macrou
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • sare
  • piper
  • Pentru sos:
  • 1 ceapa rosie
  • 400 gr rosii decojite, in sos de rosii
  • 1 legatura leurda
  • cimbru
  • oregano
  • 2 foi dafin.
  • 1 lingurita zahar
  • 100 ml apa
  • 1 lingura ulei
  • Pentru servit:
  • lamaie
  • mamaliguta(pe care am omis sa o pozez :))))
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Macrou la cuptor, in sos de rosii cu leurda:

Spalam pestele si-i indepartam maruntaiele, coada si aripioarele.

Il lasam la scurs, apoi presaram peste el piper si sare.

Intr-o forma termorezistenta punem uleiul, apoi asezam pestele si dam forma la cuptor pentru 40 de minute la 180 de grade.

Pentru sos, tocam rosiile mai marunt, si le asezonam cu condimentele, sare, daca mai este nevoie si zahar dupa gust.

Leurda o tocam marunt, inclusiv coditele pe care le trecem prin presa sau le pisam ca pe usturoi.

Curatam ceapa si o tocam solzisori.

Punem uleiul intr-o tigaie la foc moale, apoi adaugam ceapa pe care o calim pana se inmoaie bine.

Adaugam rosiile, foile de dafin si apa si le lasam pe foc doar pana se imprietenesc gusturile.

Scoatem tava cu pestele din cuptor(dupa cele 40 de minute), scurgem o parte din uleiul in care s-a preparat si presaram leurda peste el, apoi il acoperim cu sosul de rosii.

Lasam ulei in tava cat sa fie unsa, pentru ca mai avem si uleiul din sos, deci este suficienta grasime.

Introducem din nou tava la cuptor pentru 15 minute, cat sa-si lase leurda aroma ei, apoi dupa stingerea focului, adaugam patrunjelul tocat.

Este un sos dulce picant, tare bun!

 

TIPS-URI

1

Pestele se dezgheata cel mai bine in lapte.

2

In sosul de rosii se poate adauga 1-2 linguri de zacusca, daca are si ciuperci este cu atat mai buna. Eu deseori fac asa, mai ales daca am un borcan desfacut prin frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Macrou la cuptor, in sos de rosii cu leurda" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

reisnaor_2006 1

07.04.2015, 16:54

o reteta super

mihaelar63 1

07.04.2015, 16:58

Sanatos macroul, dar daca-l faci ca Merisor va fi si delicios

Ligia Bxl 1

07.04.2015, 18:43

ce bine arata

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Macrou cu sos de rosii la cuptor