Macrou la grătar & Hrişcă cu legume

de DinDragostePentruGatit in Peste, 7 Feb 2013 | 3657 vizualizari

 

Demult nu mai mâncasem macrou la grătar; nu ştiam ce garnitură să-l însoţească... cartofi, alte legume nu vroiam, am tot mâncat în ultimele zile, m-am gândit să încerc hrişca la peşte;

hrişca cu legume, cu carne deja îmi este familiară... nu m-a dezamăgit nici combinaţia cu peşte.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg macrou;
  • 1-2 lg ulei de floarea soarelui;
  • zeamă de lămâie;
  • piper negru măcinat - opţional;
  • sare.

Hrişcă cu legume

  • 250 g hrişcă;
  • 1 morcov;
  • 1-2 cepe;
  • o felie de ţelină rădăcină;
  • 1/2 lgţ condiment Ras el Hanout - în lipsa acestuia se poate pune puţin curry, curcuma şi praf de ghimbir;
  • un vârf lgţ chili;
  • Delikat - fără glutamat;
  • zeamă de lămâie - opţional;
  • frunze de pătrunjel - opţional;
  • sare.
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Macrou la grătar & Hrişcă cu legume:


Macroul congelat îl eviscerez cât este încă semi-îngheţat.


Nu-l decongelez de tot deoarece fiind un peşte destul de gras când este decongelat total este destul de firav.


Se pregăteşte peştele:


- se taie capetele şi cozile;


- se eviscerează.


- se spală bine în interior, să nu mai rămână sânge şi se pune la scurs, eventual să se dezgheţe de tot.


Se şterge apoi cu un şervet de hârtie, se unge cu ulei pe ambele părţi, se sărează (şi în interior) şi se lasă de-o parte timp de circa 30 minute.


Se încinge foarte bine grătarul şi se pune peştele, perpendicular pe grilajul acestuia.


Eu am folosit un grătar de aragaz, din fontă.


Peştele se întoarce o singură dată; se întoarce în momentul în care este bine făcut şi se desprinde uşor fără să fie lipit de grilaj. Dacă opune rezistenţă, înseamnă că încă mai trebuie ţinut pe acea parte, se dezlipeşte "singur" când este făcut.


Se scoate pe un platou şi se stropeşte cu zeamă de lămâie;


- îmi place să presar şi puţin piper negru, proaspă măcinat este şi mai potrivit...


Hrişca


Se spală, se pune la hidratat în apă fierbinte, circa 1 oră.


Capetele de la macrou nu le-am aruncat; cum ştiam că voi pregăti garnitura de hrişcă, le-am fiert în apă (circa 300 mL) cu sare şi am folosit mai apoi supa.


Înainte de a fi fierte, capetele se spală bine, eventual se taie pe jumătate - pentru a da gust mai bun supei.


Ceapa se toacă, nu foarte mărunt; morcovii, ţelina se dau la răzătoare.


Într-o tigaie încinsă se pun câteva linguri de ulei de floarea soarelui (3-4 lg) iar după ce s-a încins uleiul se adaugă 1/2 lgţ condiment Ras el Hanout, se căleşte ceapa până-şi schimbă puţin culoarea, se adaugă morcovii şi ţelina.


Se condimentează cu Delikat, chili, sare.


Se adaugă hrişca, se mai căleşte circa 1 minut totul, după care se adaugă 1/2 cană din supa de peşte ce a rezultat în urma fierberii capetelor de macrou.


- supa se strecoară înainte de a fi folosită.


Se ţine la foc mic, până se pătrund legumele.


La final se presară pătrunjel tocat fin iar în momentul servirii se poate stropi cu zeamă de lămâie.



Poftă bună!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Macrou la grătar & Hrişcă cu legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 30 %
299.99 lei
209.99 lei

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Sim0na 1

07.02.2013, 19:03

mamaieelena 1

07.02.2013, 19:13

Zamfira 1

07.02.2013, 21:15

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere

de oanapl 6

ieri la 23:37

Tarta cu prune și branza

de oanapl 6

ieri la 23:29

Garnitura de varza cu fasole

de xana 5

ieri la 16:34

Tort cu frisca si fructe

de xana 5

ieri la 15:04

RETETA RECOMANDATA
Macrou la cuptor