Madlene cu lamaie

de laura_n in Dulciuri, 5 Feb 2015 | 1660 vizualizari

 

Cand eram prin liceu, imi cumparam Madlene din comert (imi placea sa le spun magdalene). Erau bunicele, imi faceam pofta, dar dupa ce le mancam, mi se facea greata. Erau cam uleioase, mai ales daca zaceau de vreme multa in rafturi.
Timpul a trecut, iar eu am inceput sa fac selectii alimentare. Asa se face ca mai totul fac in propria mea bucatarie, inclusiv banalele madlene. Sa va spun cat de mare e diferenta intre cele din comert si cele facute in casa? Imensaaa! Da!
Nu aveti nevoie de multe ingrediente, doar cele de baza, eventual o forma de copt madlene si obtineti niste pufosenii gustoase. Piticii mei le-au devorat, chiar sunt gustoase!

 

INGREDIENTE

  • 3 oua de gaina
  • 120 gr de zahar brut
  • 120 gr unt gras nesarat
  • 250 gr faina
  • 100 gr iaurt gras natur
  • 1 praf sare
  • 1/2 pliculet praf copt
  • 1 lamaie
  • zahar pudra
Portii: 18
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Madlene cu lamaie:

Pastram cateva ore ingredientele la temperatura camerei.


Intr-un castron, amestecam ouale cu un praf de sare si zaharul, pana obtinem o spuma densa.


Intr-un vas mic, amestecam faina cu praful de copt. Astfel, praful de copt va fi distribuit uniform, Adaugam faina peste compozitia de oua si amestecam. Adaugam untul moale si omogenizam compozitia. La final, adaugam iaurtul si zeama stoarsa de la 1 lamaie. Omogenizam. Dam deoparte.


Pornim cuptorul si pregatim forma de copt. Daca aveti mai multe tavi, puteti coace mai multe deodata. Eu am copt in mai multe transe. Cu ajutorul unei linguri, turnam compozitia in forma de copt, nivelam usor fiecare cuib si bagam cu atentie in cuptorul preincalzit. Coacem la foc mediu, aproximativ 15 minute, pana se rumenesc frumos.


Le scoatem si le pudram cu zahar. Daca doriti un aluat mai dulce, suplimentati cantitatea de zahar, desi pudrate cu zahar la final sunt destul de dulci.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Madlene cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

mirela0911 1

06.02.2015, 15:07

Ce frumusele sunt!

elucubratiiculinare 1

08.02.2015, 16:50

monik80 1

18.03.2015, 20:24

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dobos

de anca_rm 6

la 11:30

Salata cu mozzarella si pesto

ieri la 22:00

Desert inghetata straciatella pe bat

ieri la 20:58

Gris cu lapte

de RODIMUR 4

ieri la 20:44

RETETA RECOMANDATA
Briose pufoase ( sau madlene)