Magiun de prune

de Sabina in Dulceata / Gem, 21 Sep 2009 | 14674 vizualizari

 

Acum cateva zile primesc un telefon de la al meu frate care ma anunta ca-mi face cadou cateva kilograme de prune adevarate ...direct din livada unui prieten. Dulceata nu ma tenta, asa ca am ales varianta usor acrisoara si fara zahar ....adica magiunul.

 

INGREDIENTE

  • 5 kg prune (atat incap in tuciul meu pentru o tura)
  • o cana de apa
  • 4 aspirine
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Magiun de prune:

Spalam prunele si le scoatem samburii. Alegem un tuci in care punem prunele si cana de apa. Lasam tuciul pe ochiul de la aragaz timp de o ora, iar apoi il introducem in cuptorul preincalzit. Avem grija sa amestecam din cand in cand pentru a nu se lipi. Am tinut tuciul in cuptor aproximativ 10 ore. Magiunul trebuie sa scada mai bine de jumatate. La final punem magiunul in borcane curate si la suprafata presaram cate o aspirina faramitata. Din cinci kilograme de prune au iesit aproximativ 4 borcane de magiun de 350 grame. Pastram borcanele in camara la loc ferit de umezeala sau caldura.
Este absolut delicios chiar daca necesita un timp de pregatire mai mare. Merita toata asteptarea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Magiun de prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

adry88 1

20.05.2011, 12:00

gaby_gabytza 1

16.09.2011, 17:40

babi5 1

04.09.2013, 04:55

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9081 puncte

Rocsi

5723 puncte

mirela0911

3857 puncte

katty

3367 puncte

mihaelar63

3252 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Brioche cu crema de patiserie
  • 23

    L

  • 24

    MA

  • 25

    MI

  • 26

    J

  • 27

    V

  • 28

    S

  • 29

    D

RETETA RECOMANDATA
Gem de prune