Magiun de prune

de Sabina in Dulceata / Gem, 21 Sep 2009 | 16033 vizualizari

 

Acum cateva zile primesc un telefon de la al meu frate care ma anunta ca-mi face cadou cateva kilograme de prune adevarate ...direct din livada unui prieten. Dulceata nu ma tenta, asa ca am ales varianta usor acrisoara si fara zahar ....adica magiunul.

 

INGREDIENTE

  • 5 kg prune (atat incap in tuciul meu pentru o tura)
  • o cana de apa
  • 4 aspirine
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Magiun de prune:

Spalam prunele si le scoatem samburii. Alegem un tuci in care punem prunele si cana de apa. Lasam tuciul pe ochiul de la aragaz timp de o ora, iar apoi il introducem in cuptorul preincalzit. Avem grija sa amestecam din cand in cand pentru a nu se lipi. Am tinut tuciul in cuptor aproximativ 10 ore. Magiunul trebuie sa scada mai bine de jumatate. La final punem magiunul in borcane curate si la suprafata presaram cate o aspirina faramitata. Din cinci kilograme de prune au iesit aproximativ 4 borcane de magiun de 350 grame. Pastram borcanele in camara la loc ferit de umezeala sau caldura.
Este absolut delicios chiar daca necesita un timp de pregatire mai mare. Merita toata asteptarea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Magiun de prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 55 %
999.99 lei
449.99 lei

COMENTARII (5)

adry88 1

20.05.2011, 12:00

gaby_gabytza 1

16.09.2011, 17:40

babi5 1

04.09.2013, 04:55

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de cotlet de porc in sos, la cuptor

pe 03.12 la 13:40

Rețetă de ciorbă rădăuțeană

pe 01.12 la 18:43

Reteta de somon cu legume en papillote

pe 01.12 la 17:38

Reteta tort trio de ciocolata - Cristiana

pe 01.12 la 16:23

Reteta de tarta cu dovleac si lapte de cocos

pe 01.12 la 15:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

4942 puncte

mirela0911

3677 puncte

cristeena20

2439 puncte

oanapl

2290 puncte

Constelatialeu

2229 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă: Rețete de Sărbători
Turta dulce
Mi-a facut cu ochiul aceasta turta dulce pe blogul Bucatarului maniac si pana nu am facut-o nu m-am lasat :-), ca prea i-a facut reclama.
Turta dulce
Piept de pui umplut cu carnaciori, cascaval si ardei
,, Bunatati pentru Craciun " Colindatorii cei mari au adus si doi copii cu ei. Copiii nu erau in plan :D Vorbesc despre planificarea meniului.
Piept de pui umplut cu carnaciori, cascaval si ardei
RETETA RECOMANDATA
Gem de nectarine cu levantica