Peltea de struguri

de aziz in Dulceata / Gem, 31 Oct 2011 | 6560 vizualizari

 

Acum ceva vreme am cumparat struguri din-traia mov mari si cu multe seminte.....motiv pentru care nimeni in afara de mine, nu s-a atins de ei asa ca au stat ei saraci o vreme nebagati in seama prin frigider pana cad mi-am adus aminte de pelteau aromata si delicioasa a unei vecine ...bineinteles eu habar nu am cum se face dar sa zicem ca am nimerit :))

 

INGREDIENTE

  • 2 ciorchine uriase aproximativ un kg
  • zahar cat sa cuprinda toate bobitele
  • jumatate de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peltea de struguri:

Desfacem bobitele de pe ciorchine si le spalam bine. Punem apoi intr-o oala, de preferinta de care nu se prinde, strugurii impreuna cu zaharul si punem pe aragaz. Pana se topeste zaharul si prinde culoare siropul.


Intre timp pregatim sita si un castron incapator.Trecem prin sita strugurii si siropul format, cu ajutorul unei linguri de lemn pisam strugurii, pana raman in sita doar samburii si cojile. Siropul cu pulpa de la struguri se pune din nou la fiert impreuna cu felii de lamaie pana obtinem consistenta dorita. Poate fi mai fluid sau il lasam sa fiarba pana devine ca un gel, atentie insa la foc sa nu se prinda.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Peltea de struguri" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

kamy 1

02.11.2011, 22:34

si eu mai fac cand imi raman struguri in vie si-s satula de ei

aziz 1

03.11.2011, 18:05

Miuta este... iese toata aroma din samburii de struguri la fiert si e ..delicioasa

aziz 1

03.11.2011, 18:06

kamy atunci stii despre ce vb

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de struguri