Magiun de prune

de Pur_si_simplu_papa_bun in Dulceata / Gem, 1 Sep 2011 | 3546 vizualizari

 

Din livada de pruni a părinților mei am primit o găleată de prune bistrițe numai bune pentru magiun (sunt un fan declarat al acestuia :)).

 

INGREDIENTE

  • • 4,5 kg prune
  • • 200 g zahar
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Magiun de prune:

Găleata mea cu prune fără sâmburi (mulțumesc mamei pentru asta) cântarea aproximativ 4,5 kg. Dacă fructele nu sunt foarte coapte și dulci se poate adăuga până la 100 g de zahăr pentru fiecare kg de prune. Eu am pus câte 50 g/kg, adică 200 g zahăr.


Fructele le-am tocat cu robotul și le-am fiert în cuptor timp de 8 ore (în decursul a două zile) până a scăzut la jumătate cantitatea de prune, iar magiunul devine dens și deosebit de aromat. Nu e nevoie să amestecați decât de vreo 2 ori în timpul fierberii și la final, deoarece fiind fiert în cuptor acesta nu se arde și nu se prinde de fundul oalei, devenind astfel magiun afumat.


L-am turnat în borcane sterilizate, am presărat puțină aspirină pisată (pentru mai multă siguranță) și borcanele închise bine le-am pus învelite în pătură să se răcească lent și să se sterilizeze.


Din cantitatea menționată am umplut 6 borcane de 400 g și mi-a rămas o cantitate numai bună de păpat cu ceai dimineața :)).


Să aveți poftă bună!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Magiun de prune" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 32 %
219.99 lei
149.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

jolygina 1

02.09.2011, 17:18

chiar este foarte bun ,bravo

oana_pisicutza16 1

14.04.2012, 10:39

Doralinda 1

20.09.2013, 10:17

O voi incerca si eu azi!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

oanapl

8247 puncte

Rocsi

4922 puncte

Constelatialeu

4723 puncte

RODIMUR

3513 puncte

Ksenya

2276 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sandvis cu friptura de porc, sos pesto si legume coapte

ieri la 19:31

Mancare de masline si carne de vitel

de Bunica 7

ieri la 13:53

Desert Preanici sau turtite dulci basarabene

de RODIMUR 7

pe 27.09 la 21:48

RETETA RECOMANDATA
Gem de prune