Maioneza

de Bucataras in Clasice, 23 Mai 2009 | 3456 vizualizari

 

Serviti alaturi de salate, felii de friptura rece sau peste afumat. Atentie: ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei, daca se folosesc oua reci se poate taia

 

INGREDIENTE

  • 2 galbenusuri
  • 1 lingurita mustar Dijon
  • 1 lingura otet alb sau zeama de lamiie
  • un praf de zahar pudra
  • sare
  • piper negru macinat
  • 300 ml ulei de masline (floarea soarelui)
Portii: 7
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Maioneza:

1. puneti in blender sau in mixer galbenusurile, mustarul, zeama de lamiie (otet), zaharul, putina sare si piper, 1 lingura de ulei. Amestecati-le timp de jumatate de minut sau pina devine omogen, mai deschis la culoare si de consistenta unei creme

2. adaugati in blender sau mixer uleiul ramas, turindu-l intr-un suvoi subtire, dar continuu pina maioneza se ingroasa si devine omogena

3. puneti sare si piper apoi consumati o imediat sau acoperiti vasul si puneti-l la rece.

TIPS. Se poate pastra la frigider intr-un vas acoperit maxim 3 zile. Scoateti maioneza din frigider cu minimum 30 minute inainte de o servi

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Maioneza" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (2)

elena1988 1

08.02.2011, 14:25

AnyCostescu 1

07.02.2013, 13:51

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu mere si branza
  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

  • 26

    D

  • 27

    L

  • 28

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!