Malai

de cristinutanicolita in Cocktail, 24 Mar 2015 | 4694 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg malai
  • faina
  • apa
  • sare
  • o lgt zahar
  • un pliculet drojdie uscata
  • ulei 1 lg
  • 200 ml apa calduta
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Malai:

Din malai se face o mamaliga putin mai moale si se lasa la racit.

Dupa ce s-a racit mamaliguta o sfarami bine,adaugi uleiul,zaharul drojdia si omogenizezi. Adaugi apa calduta si faina pana obtii un aluat potrivit de tare(ca cel de paine).Se lasa la dospit 1 ora. Dupa ce a dospit se pune in tava si se mai lasa 20-30 min sa creasca. Se coace la foc mediu pana devine rumen.

TIPS-URI

1

Se poate unge cu ou inainte sa fie bagat la cuptor.

2

Apa se poate inlocui cu lapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Malai" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Malai dulce, reteta copilariei