Malai

de cristinutanicolita in Cocktail, 24 Mar 2015 | 4837 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg malai
  • faina
  • apa
  • sare
  • o lgt zahar
  • un pliculet drojdie uscata
  • ulei 1 lg
  • 200 ml apa calduta
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Malai:

Din malai se face o mamaliga putin mai moale si se lasa la racit.

Dupa ce s-a racit mamaliguta o sfarami bine,adaugi uleiul,zaharul drojdia si omogenizezi. Adaugi apa calduta si faina pana obtii un aluat potrivit de tare(ca cel de paine).Se lasa la dospit 1 ora. Dupa ce a dospit se pune in tava si se mai lasa 20-30 min sa creasca. Se coace la foc mediu pana devine rumen.

TIPS-URI

1

Se poate unge cu ou inainte sa fie bagat la cuptor.

2

Apa se poate inlocui cu lapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Malai" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Malai dulce, reteta copilariei