Mamaliga cu carnati si branza

de mihaelar63 in Aperitive / Garnituri, 3 Mai 2015 | 3694 vizualizari

 

Eu cand vad ca se aduna mai multe ,, capete '' de branzica sau cascaval, o pun de o mamaliga. Am prajit putina slaninuta afumata pentru gust cand mi-au cazut ochii pe carnatul proaspat de casa (prea putin pentru a fi impartit la toti ai casei). I-am taiat pielita si am aruncat la prajit mici ghemotoace gata asezonate de carne. Am ramas cu ceva de la vizionarea emisiunilor culinare cu Jamie Oliver :D, el proceda astfel .

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina de malai
  • sare
  • 200 g slanina afumata
  • 500 g carnat proaspat de casa
  • 4 cepe verzi
  • 200 g cas oaie
  • 200 g telemea mixta
  • 150 g cascaval afumat
  • rosii pentru decor
  • iaurt grecesc pentru servit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliga cu carnati si branza:

Preparati o mamaliga mai moale din faina de malai, sare si 1.5 apa pentru a putea fi intinsa in tava.

Taiati slaninuta marunt si o puneti la prajit intr-o tigaie teflonata. Taiati carnatul de casa si curatati matul (membrana). Rupeti bucati mici de marimea unei nuci si puneti la prajit. Feliati ceapa verde si o prajiti  usor. Trageti tigaia de pe foc .

Feliati, rupeti branza, telemeaua si cascavalul.

Intr-un vas termorezistent de Yena uns cu grasimea de la slanina puneti mamaliga in straturi (intindeti mamaliga cu o lingura cu untura topita).

Presarati cas , slaninuta si bucatele de carnat prajit, la urmatarul strat folositi si telemeaua.

Mai intindeti un strat de mamaliga si terminati cu cascavalul afumat care se topeste mai aspectuos.

Dati mamaliga la gratinat pana incepe sa se rumeneasca si  cascavalul se topeste.

Decorati cu rosii si ceapa verde.

Serviti mamaliguta insotita de salata preferata si de iaurt.

TIPS-URI

1

Inlocuiti la servit smantana cu iaurt care are mai putine calorii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga cu carnati si branza" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

5787 puncte

Constelatialeu

4623 puncte

Rocsi

3769 puncte

Mitinita

3458 puncte

Gherca Daniela

2879 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Hamburger
  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

  • 26

    D

  • 27

    L

  • 28

    MA

  • 29

    MI

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Taci si inghite