Mamaliga cu carnati si branza

de mihaelar63 in Aperitive / Garnituri, 3 Mai 2015 | 1088 vizualizari

 

Eu cand vad ca se aduna mai multe ,, capete '' de branzica sau cascaval, o pun de o mamaliga. Am prajit putina slaninuta afumata pentru gust cand mi-au cazut ochii pe carnatul proaspat de casa (prea putin pentru a fi impartit la toti ai casei). I-am taiat pielita si am aruncat la prajit mici ghemotoace gata asezonate de carne. Am ramas cu ceva de la vizionarea emisiunilor culinare cu Jamie Oliver :D, el proceda astfel .

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina de malai
  • sare
  • 200 g slanina afumata
  • 500 g carnat proaspat de casa
  • 4 cepe verzi
  • 200 g cas oaie
  • 200 g telemea mixta
  • 150 g cascaval afumat
  • rosii pentru decor
  • iaurt grecesc pentru servit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliga cu carnati si branza:

Preparati o mamaliga mai moale din faina de malai, sare si 1.5 apa pentru a putea fi intinsa in tava.


Taiati slaninuta marunt si o puneti la prajit intr-o tigaie teflonata. Taiati carnatul de casa si curatati matul (membrana). Rupeti bucati mici de marimea unei nuci si puneti la prajit. Feliati ceapa verde si o prajiti usor. Trageti tigaia de pe foc .


Feliati, rupeti branza, telemeaua si cascavalul.


Intr-un vas termorezistent de Yena uns cu grasimea de la slanina puneti mamaliga in straturi (intindeti mamaliga cu o lingura cu untura topita).


Presarati cas , slaninuta si bucatele de carnat prajit, la urmatarul strat folositi si telemeaua.


Mai intindeti un strat de mamaliga si terminati cu cascavalul afumat care se topeste mai aspectuos.


Dati mamaliga la gratinat pana incepe sa se rumeneasca si cascavalul se topeste.


Decorati cu rosii si ceapa verde.


Serviti mamaliguta insotita de salata preferata si de iaurt.

 

TIPS-URI

1

Inlocuiti la servit smantana cu iaurt care are mai putine calorii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga cu carnati si branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Rocsi 1

04.05.2015, 19:44

MOKUSKA 1

07.05.2015, 10:58

arata super bine,

roxana_simona 1

07.05.2015, 13:48

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu branza si fructe de padure

de oanapl 5

ieri la 22:59

Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

ieri la 19:17

Înghețată de caise confiate

de RODIMUR 4

ieri la 16:20

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

de Oana 8

ieri la 16:08

RETETA RECOMANDATA
Mamaliga cu branza la cuptor