Mamaliga cu parmezan, paprika si marar

de Catalina L in Aperitive / Garnituri, 10 Mar 2019 | 2862 vizualizari

 

O puteti pregati inainte si pune intr-un plat de tarta sau chec.
Ramane s-o incalziti cateva minute la cuptor cand serviti platul principal.
Veti obtine o prezentare reusita si o puteti taia in felii frumoase.
Am parfumat-o cu marar si paprika afumata.
https://www.blogulluicatalina.com/2019/03/mamaliga-cu-parmezan-paprika-si-marar.html

 

INGREDIENTE

  • 800 ml de apa
  • 140/150 g de faina de porumb (verificati indicatiile de pe pachetul dvs)
  • 2 linguri de marar tocat
  • 1 lingura rasa de paprika afumata
  • 3 linguri de parmezan ras
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliga cu parmezan, paprika si marar:

Puneti la fiert apa cu sare. Cand incepe sa dea in clocot, varsati in ploaie malaiul amestecand in continuu. Fierbeti la foc mic timp de 8-10 minute pana cand se-ngroasa amestecand in continuu cu un tel sau o lingura de lemn. Adaugati 2 linguri de parmezan, paprika si mararul tocat si amestecati.

Ungeti cu unt o forma de  tarta (20-23 cm) si presarati pe fund parmezanul ramas.

Varsati mamaliga si puneti film alimentar deasupra la suprafata.

10-15 minute inainte de a servi felul de mancare , indepartati filmul si puneti tava cu mamaliga in cuptorul incalzit la 160°C cateva minute.

Rasturnati mamaliga pe o farfurie si taiati-o felii. Am servit-o cu sarmale si smantana.

La fel de buna a 2-a zi, o puteti praji cu oua si sunca afumata si servi cu muraturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga cu parmezan, paprika si marar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv mamaliga prajita