Mamaliga gratinata cu sos de rosii si oua

de Catalina L in Aperitive / Garnituri, 4 Noi 2016 | 590 vizualizari

 

O reteta de mamaliga/polenta in stil italian dar fara lapte si branza.
Și stim cu totii ca mămăligă iubește brânza de tot felul: sarata, mozzarella, gorgonzola, parmezan ... Dar cum facem în cazul în care suntem intoleranti la lactoza?
Intoleranta la lactoza, respectiv la lapte si la alimentele derivate din lapte, constituie una dintre cele mai frecvente forme de intoleranta alimentara.
 
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/10/mamaliga-gratinata-cu-sos-de-rosii-si.html

 

INGREDIENTE

  • 50 cl de apa
  • 1/4 cub Knorr de pui
  • 90/100 g de faina de porumb
  • 200 g de sos de rosii Arrabiata- Panzani
  • 125 g bacon afumat
  • 4 oua
  • cimbru, sare, piper
  • busuioc proaspat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliga gratinata cu sos de rosii si oua:

Puneti la fiert apa. Adaugati cubul Knorr si un pic de cimbru uscat. Cand incepe sa dea in clocot varsati in ploaie malaiul amestecand in continuu.


Fierbeti la foc mic timp de 8-10 minute pana cand se-ngroasa amestecand in continuu cu un tel sau o lingura de lemn.


Incalziti cuptorul la 200°C.


Varsati mamaliga intr-un vas uns termorezistent (20/25 cm). Puneti deasupra sosul de rosii, baconul taiat bucatele si prajit. Dati la cuptor timp de 20 minutes.


Scoateti din cuptor, spargeti ouale deasupra si dati din nou la cuptor inca 5 minute.


Este gata, puteti servi cu muraturi, legume sau cartofi copti etc....


Este foarte bun si fara branza :)


Puteti face mai multa mamaliga daca doriti !


Pofta Buna !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga gratinata cu sos de rosii si oua" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

diaconta 1

06.11.2016, 20:14

Mamaliga gratinata inca nu am mancat.
Cred ca a fost ceva foarte bun

mihaelar63 1

07.11.2016, 03:59

Buuna mamaliguta

anca_rm 1

07.11.2016, 10:22

acuma chiar o sa-mi fac mamaliga , faina reteta ta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert tarta cu mere si iaurt
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu ciuperci