Mamaliga umpluta

de nico15 in Aperitive / Garnituri, 6 Noi 2010 | 2499 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  300 gr de malai
  • 50 gr de unt
  • 5-6 oua fierte
  • 1 ou nefiert
  • 75 gr urda dulce7
  • 5 gr urda sarata
  • 100 gr de telemea
  • 2 carnati
  • 150-200 gr de bacon(costita)
  • 150 gr de iaurt(smantana cine nu are probleme cu colesterolul)
  • 2-3 catei de usturoi
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliga umpluta:

 Se pune apa cu sare la fiert pentru mamaliga, lasandu-se sa fiarba bine. In acelas timp se prajesc carnati si poate fi rumenita si costita, dar la fel de bine se poate lasa si neprajita, se fierb 5-6 oua tari, se rade urda si se poate amesteca celor doua tipuri de urda sarata si dulce, separat se rade telemeaua.

Cand apa este fiarta se adauga malaiul treptat si se amesteca bine fara sa se faca cocoloase trebuie sa iasa o mamaliga moale pe care sa o putem lua cu lingura, malaiul se pune treptat si se amesteca foarte bine, cand se constata ca mamaliga este facuta se poate lua de pe foc si se va lua cu lingura asezandu-se primul strat de mamaliga intr-o tava care se va da ulterior la cuptor.

Tava se va unge cu unt, se pune primul rand de mamaliga, se adauga carnati taiati rondele, se pune costita, se taie lamele cateii de usturoi, se adauga urda. Se pune al doilea rand de mamaliga, peste care se adauga ouale taiate rondele potrivite, se adauga iaurtul(smantana) se pune branza telemea rasa(pe razatoare mica), si in mijloc se face un cuib in care se pune un ou crud se pipereaza si se da la cuptor 20de minute, de preferat incercati inainte sa o scoateti de la cuptor, difera de la aragaz la aragaz.

Pofta Buna.

 

RETETA IN IMAGINI

Mamaliga umpluta-0
Mamaliga umpluta-1
Mamaliga umpluta-2
Mamaliga umpluta-3
Mamaliga umpluta-4
Mamaliga umpluta-5
Mamaliga umpluta-6

COMENTARII (6)

Ina

Ina 1

07.11.2010, 08:27

Aoleu!!! Bine arata!

vanilla

vanilla 1

09.11.2010, 18:10

mare amatoare de mamaliga mai sunt si eu!!!

symo

symo 1

16.02.2012, 18:55

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!