Mamaliguta cu branza (ca la bunica).

de lilik in Aperitive / Garnituri, 1 Oct 2012 | 8070 vizualizari

 

Este o papica simpla dar f gustoasa cu iz de amintiri...

 

INGREDIENTE

  • branza de burduf
  • carnat afumat
  • slanina
  • faina de porumb
  • sare
  • apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliguta cu branza (ca la bunica).:

Am pus doar ingredientele fara cantitati,deorece eu am pus totul la ochi si dupa plac,asa cum facea bunica :D.

Taiem slanina cubulete si carnatul feliute,apoi le punem intr-o tigaie sa se prajeasca.

Intr-un tuci punem apa cu sare la fiert si cand incepe sa fiarba punem malai in ploaie astfel incat sa obtinem o mamaliguta moale("mamaliga slobozita" ii zicea bunica).

Luam un vas si faramitam pe fund branza de burduf dupa plac,apoi deasupra punem un strat de mamaliga fierbinte pe care o uniformam cu lingura trecuta prin grasimea fierbinte ce a lasat-o slaninuta,punem feliute de carnacior,putina slaninuta crocanta,alta branza de burduf(tot dupa plac),apoi inca un strat de mamaliga pe care o uniformam si deasupra punem carnaciori,slaninuta si branza.

Facem 2-3 straturi si pe ultimul strat de mamaliga punem restul de carnacior,slaninuta si branza,apoi punem un capac astfel incat sa stea la cald 5 minute ca sa se topeasca branza(eu nu am mai apucat sa fac poza dupa ce s-a topit ).

Servim cu mare pofta..

TIPS-URI

1

daca preferati bagati in cuptor 5-10 minute la 180°.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliguta cu branza (ca la bunica)." nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Mamaliga cu brinza