Mamaliguta cu branza (ca la bunica).

de lilik in Aperitive / Garnituri, 1 Oct 2012 | 3936 vizualizari

 

Este o papica simpla dar f gustoasa cu iz de amintiri...

 

INGREDIENTE

  • branza de burduf
  • carnat afumat
  • slanina
  • faina de porumb
  • sare
  • apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliguta cu branza (ca la bunica).:

Am pus doar ingredientele fara cantitati,deorece eu am pus totul la ochi si dupa plac,asa cum facea bunica :D.

Taiem slanina cubulete si carnatul feliute,apoi le punem intr-o tigaie sa se prajeasca.

Intr-un tuci punem apa cu sare la fiert si cand incepe sa fiarba punem malai in ploaie astfel incat sa obtinem o mamaliguta moale("mamaliga slobozita" ii zicea bunica).

Luam un vas si faramitam pe fund branza de burduf dupa plac,apoi deasupra punem un strat de mamaliga fierbinte pe care o uniformam cu lingura trecuta prin grasimea fierbinte ce a lasat-o slaninuta,punem feliute de carnacior,putina slaninuta crocanta,alta branza de burduf(tot dupa plac),apoi inca un strat de mamaliga pe care o uniformam si deasupra punem carnaciori,slaninuta si branza.

Facem 2-3 straturi si pe ultimul strat de mamaliga punem restul de carnacior,slaninuta si branza,apoi punem un capac astfel incat sa stea la cald 5 minute ca sa se topeasca branza(eu nu am mai apucat sa fac poza dupa ce s-a topit ).

Servim cu mare pofta..

 

TIPS-URI

1

daca preferati bagati in cuptor 5-10 minute la 180°.

COMENTARII (27)

lilik

lilik 1

02.10.2012, 21:00

Simona ma bucur ca iti e pe plac

lilik

lilik 1

02.10.2012, 21:01

Corina sa ma anunti ca sa pun de mamaliga

babi5

babi5 1

06.10.2014, 14:35

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!