Aperitiv briose cu salam, mazare, porumb si morcov

de Andra_Constantinescu in Aperitive / Garnituri, 3 Apr 2017 | 1585 vizualizari

 

M-am inspirat dintr-o carte pentru reteta. Briosele au fost tare bune si cred ca mergea sa pun legume mai multe, chiar si in cantitate dubla.

 

INGREDIENTE

  • 100 g mazare, porumb si morcov congelate + circa 400 ml apa pentru fierberea lor
  • 100 ml apa
  • sare
  • 200 g salam banatean
  • 1 ou
  • 50 g unt topit
  • 200 g smantana
  • 250 g faina
  • jumatate de plic de praf de copt (5 g)
  • 1 lingurita de otet
  • 1/2 lingurita de boia de ardei dulce
  • putin maghiran uscat
  • putin cimbru uscat
  • seminte de susan
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv briose cu salam, mazare, porumb si morcov:

Mazarea, porumbul si morcovul se clatesc cu apa rece si se pun la fiert in apa clocotita, cu o lingurita de sare. Se fierb 10-15 minute.


Salamul se taie cubulete, se prajeste, dupa care se da deoparte pe un servetel absorbant.


Se mixeaza oul cu un praf de sare. Se adauga untul topit, smantana, 100 ml apa rece, faina, praful de copt stins cu o lingurita de otet si se omogenizeaza. Se incorporeaza salamul, 3/4 din legumele scurse de apa, boiaua de ardei, maghiranul si cimbrul.


Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.


Se unge o tava pentru briose cu ulei si se asaza hartiute de briose, dupa care se pune aluatul, lasand un sfert din hartiuta liber, pentru ca briosele sa creasca. (Acest tip de aluat s-a lipit de hartiute si de aceea este bine sa folositi niste forme din silicon in loc. Desi, cred ca am uitat sa ung tava, nu cred ca are importanta pentru ca s-a mai intamplat la alte briose sa o ung si tot sa se lipeasca.)


Se decoreaza briosele cu legumele ramase si cu seminte de susan, dupa care se introduce tava la cuptor, pana cand briosele se rumenesc frumos.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv briose cu salam, mazare, porumb si morcov" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Panacris 1

06.04.2017, 18:03

Rahela Velicu 1

06.05.2017, 16:07

oanapl 1

15.05.2017, 15:28

Ce apetisante sunt!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mihaelar63

5866 puncte

mirela0911

5420 puncte

Rocsi

5350 puncte

Ancutsa

3451 puncte

lucy2002

3062 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiti frantuzesti din albusuri „Langues de chat”

ieri la 23:32

Friptura de muschiulet de porc impletit

ieri la 23:25

Pui cu unt de arahide la punga la cuptor

ieri la 21:18

RETETA RECOMANDATA
Rulada Alex