Mamaliguta cu branza si smantana

de RODIMUR in Mancare copii, 3 Oct 2017 | 8295 vizualizari

 

Asta mi-am făcut astăzi, pentru că-mi place foarte mult. O singură porție, pentru că soțul mănâncă mai rar așa ceva...
Și ca să fie mai bună, mai consistentă, și mai aspectuoasă mâncarea am făcut și un ochi, pentru că tare bun e, cu mămăliguță caldă...!

 

INGREDIENTE

  • 3 linguri de brânză de vaci
  • 4 linguri de smântână groasă
  • sare
  • 250-300 mililitri de apă
  • sare
  • 100 grame mălai extra
  • 25 grame de unt
  • 1 ou
  • ulei pentru preparat ochiul
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliguta cu branza si smantana:

Se amestecă bine brânza de vaci cu smântâna și se adaugă sare, după gust.

Se face apoi oul ochi într-o tigaie cu ulei suficient, lăsat mai întâi să se încingă.

La noi, în Moldova, mămăliguța se face în ceaun sau într-un vas de tuci și se amestecă, de cele mai multe ori, cu făcălețul, rareori cu o lingură de lemn.

Se pune în ceaun 250-300 mililitri de apă și sare, la foc iute. Când apa începe să se încălzească, se presară făina, în ploaie și între timp se amestecă. În acest fel, nu se vor face cocoloașe (noi le zicem "boțuri"). Se face apoi focul mediu și se lasă mămăliguța să fiarbă, amestecându-se din când în când. Dacă este necesar, se mai adaugă apă, pentru ca mămăliguța să fie moale, nu vârtoasă (așa cum se face, de fapt, în Moldova).

Când mămăliguța a fiert și este legată, se pune în farfurie și se aranjează ca un tort, iar în mijloc se face o adâncitură (tot rotundă) în care puneți brânza cu smântână. Deasupra se pune ochiul, presărat cu sare și piper.

Dacă aranjați astfel mămăliguța, din orice parte ați începe să mâncați, veți avea tot ce trebuie la îndemână, fără să răscoliți mâncarea, iar farfuria va fi mereu aspectuoasă.

 

TIPS-URI

1

Nu așteptați să se înfierbânte apa ca să puneți făina. Presărați făina în ploaie, puțin câte puțin, încă de când apa este caldă și amestecați întruna. Astfel nu se vor forma cocoloașe.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliguta cu branza si smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

RODIMUR 1

04.10.2017, 21:51

Mulțumesc, Rocsi!

trifadalia 1

19.02.2018, 10:51

si pe mine ma bate gandul sa fac o mamaliga cu bacon, branza si smantana la cuptor

RODIMUR 1

19.02.2018, 11:22

Foarte bine, Dalia! Merită să faci, pentru că nimic nu-i mai bun și sănătos decât mâncărurile noastre tradiționale!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Taci si-nghite