Mamaliguta cu oua, branza si cascaval

de Andra_Constantinescu in Aperitive / Garnituri, 31 Mar 2016 | 1268 vizualizari

 

Mi s-a facut pofta de ceea ce mancam in copilarie, asa ca am pus mana la treaba si am facut o mamaliguta, am avut oua fierte prin frigider, branza buna de la tara, facuta de bunica sotului meu, si am adaugat si putin cascaval pentru ca ceva rau n-avea cum sa iasa. Un deliciu!

 

INGREDIENTE

  • Mamaliga:
  • 1 l apa;
  • o lingura ulei;
  • o lingurita sare;
  • 225 g malai.
  • Pentru servire:
  • 6 oua fierte, tari;
  • 300 g branza de vaca;
  • 300 g unt;
  • 150 g cascaval.
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliguta cu oua, branza si cascaval:

Mamaliga:


Apa, uleiul si sarea se pun intr-un tuci la foc. Inainte ca apa sa atinga punctul de fierbere, se adauga, in ploaie, malaiul si se mesteca energic cu un tel. Se lasa sa clocoteasca in continuare la foc mic, mestecand din cand in cand.


Este gata atunci cand mamaliga se desprinde de pe peretii vasului. Se rastoarna intr-un vas umezit cu apa rece.


Mod de servire pentru o portie:


Intr-o strachina se pun doua oua fierte tari (care au fost curatate de coaja) taiate in felii mici. Pe deasupra se pun 100 g de branza de vaca (sarata), data pe razatoarea cea mare. Se adauga 100 g de unt taiat cubulete, apoi o treime din mamaliga calda. Se amesteca totul, dupa care se rad 50 g de cascaval pe deasupra. Se procedeaza la fel si cu celelalte doua portii.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliguta cu oua, branza si cascaval" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Rocsi 1

01.04.2016, 20:47

Super!

noiinbucatarie 1

12.04.2016, 22:46

RuxyRux 1

12.04.2016, 22:48

O, daaa...tare-mi place!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cartofi la cuptor cu ou, Cedar si bacon