Mamaliguta Gratinata

de Valyvalentyna in Aperitive / Garnituri, 21 Mai 2014 | 873 vizualizari

 

bun..bun.!!

 

INGREDIENTE

Pt. Mamaliga :

  • 400ml lapte,
  • 2 cani apa,
  • un virf de lingurita sare,
  • 2 cani jumate malai,
  • 50 gr unt.

Pt straturi avem nevoie de:

  • 600 gr costita de porc fara os { afumata},
  • 2 linguri ulei,
  • 250 gr brinza de oaie putin sarata,
  • 6 oua,
  • citeva fire de patrunjel verde,
  • Smintina pentru servit.
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliguta Gratinata:

Pentru inceput punem laptele cu apa si putina sare la fiert pt. mamaliga, apoi taiem feliute costita si o punem putin la prajit in cele 2 linguri de ulei. Intre timp laptele a fiert adaugam malaiul in ploaie amestecind continu cu un tel pt a nu se forma cocoloase cind mamaliguta este gata luam cu o spatula de silicon si punem un strat in tava de cuptor pe care am unso cu unt si apoi un strat de costita pe care am prajit-o si brinza.


La final punem ouale peste stratul de brinza si bagam la cuptor preincalzit 175- 180 grade pt 30-35 min. Inainte sa scoatem din cuptor cu 5 min presaram patrunjelul verde si mai lasam 5 min. Cind este gata se serveste cu smintina. Pofta buna!!

 

TIPS-URI

1

Se serveste calda sau rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliguta Gratinata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (3)

MotanLaOale 1

21.05.2014, 19:09

Rocsi 1

21.05.2014, 20:08

babi5 1

23.05.2014, 20:48

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Supa cu zdrente-"Provocarea GastroArt"

de abetina 3

ieri la 22:19

Spice de grau cu carnaciori si cascaval

de Ancutsa 5

ieri la 21:19

Tarte si rozete cu branza, ierburi si marar

de Ancutsa 5

ieri la 21:11

Aripioare lipicioase cu cartofi

ieri la 19:53

Chiftele de vara cu ierburi de gradina

de Ancutsa 5

ieri la 19:47

RETETA RECOMANDATA
Iahnie de linte verde